'Mandzukic je napadac s velikim hendikepom'

I drugu uzastopnu godinu Mario Mandzukic najbolji je Bayernov bundesligaski strijelac. Prije godinu dana zabio je 15, a bundesligasku sezonu sezonu 2013/14 zavrsio je s 18 postignutih golova.

12.5.2014.
13:32
VOYO logo

Usprkos tomu, cesto se medijski nagada da je Mandzukic na izlaznim vratima Bayerna i da bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napustiti klub. Tiskano izdanje njemackog dvotjednika Kickera objasnjava zasto je tome tako.

"Od pocetka sezone Mandzukic je imao veliki hendikep: Trener Pep Guardiola ne preferira centralne napadace Mandzukicevog tipa, nego male, agilne profile igraca, takozvane "lazne devetke". S vremenom, medutim, ni Guardiola nije mogao bez usluga Hrvata. Mandzukic u napadu cesto je prvi branic momcadi koji napada suparnike i cini im stetu svojim robusnim stilom, guta kilometre i najvaznije, zabija golove. Igrac je koji je snazan u kaznenom prostoru, posebice na visokim loptama. Stoga ga je Guardiola tijekom sezone oznacio kao igraca "koji najbolje na svijetu igra glavom...", pise Kicker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spanjolski je trener kasnije izjavio kako nikad nije vidio takvog igraca i da ga voli, ali ga je svejedno u jednoj fazi sezone izbacio momcadi, otprilike u fazi kada je Bayern osigurao usluge Roberta Lewandowskog od ljeta.

"Mandzukica sada ceka sudbina drugih Bayernovih napadaca. Elber, Makaay, Toni, Gomez. Svi su oni dolaskom novih konkurenata s vremenom napustili momcad. Dobro u Bayernu nije uvijek i dovoljno dobro", zakljucuje Kickerov novinar Frank Linkesch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/9vM3y877EkU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo