VIDEO: / 'Čudo od djeteta' bacilo Urugvaj na koljena!

Nogometaši Kolumbije napravili su pravi podvig pobjedivši u osmini finala Urugvaj rezultatom 2:0.

28.6.2014.
20:39
VOYO logo

Bez obzira što je ovaj veliki dvoboj biti zakinut za dvije velike nogometne zvijezda, dva velika umjetnika Falcaa i Luisagrofa Drakule Suareza, susret je ponudio spektakl nogometa u južnoameričkoj varijanti, a nova zvijezda je rođena! James Rodriguez je postigao dva gola, od toga jedan spektakularan, pokazao sav svoj potencijal i odveo Kolumbiju prema četvrtfinalu u kojem će igrati protiv Brazila.

"Malom" se poklonio i najbolji svjetski košarkaš koji je na svom twitter profilu stavio post u kojem piše kako ima novog najomiljenijeg nogometaša, naravno s njegovim imenom i brojem 10! Što se tiče Urugvaja, moramo istaknuti kako je, barem kada je napad u pitanju, veliki hendikep bilo neigranje Suareza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Od samog početka utakmice bilo je jasno kakav će ritam imati ogled. I pretpostavljalo se da će Kolumbija diktirati tempo, pa su tako kolumbijski nogometaši u prvom dijelu imali više od 60 posto loptu u svom posjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stezali su Kolumbijci obruč, no Urugvaj se kao i uvijek izuzetno dobro postavio u defanzivnu formaciju i odbijao suparničke napade.

Samo je neka genijalnost Kolumbijaca (ili situacija iz prekida) mogla nauditi Musleri i urugvajskim vratima, a takvo što se i dogodilo u 28. minuti. Još je jednom eksplodirao mladi nogometaš Monaca Rodriguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aguilar je glavom poslao loptu Rodriguezu, a ovaj je na 25 metara od urugvajskih vratiju reagirao na savršen način.

Fantastično je primirio loptu prsima, spustio je na lijevu nogu i iz okreta volejom zakucao loptu pod gredu. Bilo je to možda najboljih i naljepših nekoliko sekundi na ovom Mundijalu! Strašna akcija i egzekucija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku igra Urugvaja se morala promijeniti. Obrana više nije bila dovoljna, a kada je u pitanju napadačka igra Urugvaja bilo je jasno kako će sve biti daleko teže bez suspendiranog Luisa Suareza. I tada su se orijentirali više na napad.

Jedina prava urugvajska prijetnja se dogodila u 33. minuti kada je Edinson Cavani zaprijetio, ali samo zaprijetio iz slobodnog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se kratko čekalo do novog bljeska fantastične kolumbijske momčadi. Poslije samo pet minuta Kolumbijci su složili odličnu akciju gdje je na krajuCuadrado sjajno glavom spustio Rodriguezu, a ovaj je zabio za 2:0.

Bio je to peti pogodak Jamesa na Mundijalu, te jubilarni deseti u karijeri za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja ogleda Kolumbijci su prestali toliko misliti na pogodak, dok je Urugvaj pokušavao zabiti. No, imao je Urugvaj tek prilike Rodrigueza iz daljine (64.), Pereiere (79.) i Cavanija (83.), koje nisu donijele niti smanjene rezultata.

Sve u svemu, Kolumbija je opravdala svoj predznak dark horsea ovog natjecanja i istakla kandidaturu za velike stvari na Mundijalu. Biti će zaista zanimljivo vidjeti Brazil na koji način će se u petak suprostaviti ovako goropadnoj Kolumbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolumbija - Urugvaj 2-0 (Rodriguez 28, 50)

Brazil - Čile 1-1, 1-1, 3-2 poslije jedanaesteraca (Luiz 18 / Sanchez 32)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo