KOLINDINA KONTROVERZNA IZJAVA O NK RIJECI IZAZVALA ŽESTOKE REAKCIJE: / 'Koliki je taj rezervoar gluposti? Gdje je kraj'?

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Igor Kralj/PIXSELL

Odgovor iz Rijeke stigao je brzo. Javio se gradonačelnik Vojko Obersnel

28.10.2019.
7:49
Marko Prpic/PIXSELL/Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju je u splitskom HNK-u održana premijera filma Ivanova igra, filma o karijeri i životu Ivana Gudelja, slavnog nogometaša Hajduka i Jugoslavije, a među uzvanicima se našla i predsjednica, inače rođena Grobničanka, Kolinda Grabar-Kitarović. Kao vrsna poznavateljica nogometa, a sada je bila idealna prilika da iznese svoje opservacije i stavove, predsjednica je imala niz izjava koje se vjerojatno neće svidjeti ponajviše navijačima Rijeke. A vjerojatno i ostalima.

Rezerva Zvezdi i Partizanu

"Nogomet osamdesetih godina i prije toga nije bio samo nogomet, bio je izraz nacionalne pripadnosti. Pa sam tako ja, nadam se da mi neće zamjeriti neki, navijala i za Hajduk i za Dinamo. Voljela bih kad bi to zajedništvo juga i sjevera ponovno proradilo", krenula je pomalo pitomo predsjednica, a zatim je počela priča o Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu, i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojemu srcu. Nogomet je za nas koji smo voljeli Hrvatsku bio puno, puno više od nogometa. Značio je narodno zajedništvo. Bio je ono što je povezivalo sve od juga do sjevera", izjavila je predsjednica, prenosi HRT.

Žestoke reakcije

Odgovor iz Rijeke stigao je brzo. Javio se gradonačelnik Vojko Obersnel na Twitteru i nije nimalo štedio na riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je iza Željezne zavjese sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, KGK danas izvrijeđala NK Rijeku kao rezervni srpski klub. Gdje je kraj?", pitao se Vojko Obersnel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim se javio i Peđa Grbin, a on je podsjetio kakva je Rijeka zaista bila onda. "Ovo je bio toliko lijep vikend da sam mislio ignorirati njezine verbalne izlete, ali ovo je stvarno vrh vrhova. Pa što joj je, zaboga miloga, NK Rijeka skrivila?! U vremenima o kojima govori Rijeka je tukla Real 3:1", zaključuje Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo