ZANIMLJIVE BROJKE /

Koliko šanse ima Dinamo za prolazak skupine Lige prvaka: Ovo kažu simulacije

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebački je klub ove sezone deveti put u povijesti izborio plasman u Ligu prvaka

1.9.2024.
14:16
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

UEFA je u subotu objavila točnu satnicu odigravanja utakmicaLige prvaka u kojoj sudjeluje Dinamo, a hrvatski će prvak natjecanje otvoriti gostovanjem 17. rujna protiv minhenskog Bayerna.

Image
PROMJENA TERMINA /

Najveći hrvatski derbi igrat će se na radni dan i to na datum koji mnogi smatraju nesretnim?

Image
PROMJENA TERMINA /

Najveći hrvatski derbi igrat će se na radni dan i to na datum koji mnogi smatraju nesretnim?

Zagrebački je klub ove sezone deveti put u povijesti izborio plasman u Ligu prvaka, i to u sezoni u kojoj će premijerno zaživjeti modificirani model nadmetanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo kako će Plavi ove godine u Ligi prvaka protivnici biti sljedeći: Borussia Dortmund, Milan, Monaco, Celtic, Bayern, Arsenal, Salzburg i Slovan iz Bratislave.

Drugu utakmicu Dinamo će igrati kod kuće 2. listopada protiv Monaca, a zatim slijede gostivanja kod Salzburga 23. listopada i kod Slovana u Bratilsavi 5. studenog. Nakon toga Dinamo ima dvije domaće utakmice - 27. studenog protiv Borussije i 10. prosinca protiv Celtica. U siječnju, točnije 21. siječnja Dinamo gostuje kod Arsenala, a prvu fazu natjecanja završava na svom terenu gdje 29. siječnja dočekuje Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kolike su šanse Dinama za prolazak skupine?

A kolike su šanse da momčad iz Maksimira dohvati mjesta koja garantiraju nastavak natjecanja u Ligi prvaka izračunala je platforma Football Meets Data koja se bavi simulacijama i statistikom.

Prema njihovim simlucijama Dinamo ima tri posto šanse da izravno izbori mjesto u osmini finala Lige prvaka, odnosno da se nađe među osam najboljim momčadi nakon grupne faze.

Puno je veća vjerojatnost da će se Dinamo naći između devetog i 24. mjesto, odnosno da će razigravati za mjesto u osmini finala, a za to imaju 35% šanse prema Football Meets Data.

Samo pet sudionika Lige prvaka ima manje šanse od Dinama da nakon grupne faze nastavi natjecanje u Ligi prvaka, a to su Sturm, Young Boys, Šahtar, Crvena zvezda i Slovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo