NOVO PRVENSTVO, NOVI DRESOVI / Kockice u kojima smo pobjeđivali one najveće odlaze u povijest, što nas sada očekuje?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dresovi su to u kojima su se igrači uputili na Katar, još jedno natjecanje u kojem je Hrvatska reprezentacija pokazala svoju snagu

23.11.2023.
21:58
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Premijera 'sretnog' dresa bila je u rujnu prošle godine kada su Vatreni izašli na Maksimir. Bilo je to uoči posljednjeg kola Lige nacija, a Hrvatska je u novom dresu upisala pobjedu nad Danskom.

Image
RASIZAM NAŠ SVAGDAŠNJI /

Savez je bio prisiljen isključiti komentare na društvenim mrežama: 'Hoće li ovo ikada prestati?'

Image
RASIZAM NAŠ SVAGDAŠNJI /

Savez je bio prisiljen isključiti komentare na društvenim mrežama: 'Hoće li ovo ikada prestati?'

"Ta magična crveno-bijela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svijetu, a novi dizajn podsjeća me malo na 1998. godinu i legendarnu momčad koja je inspirirala moju generaciju" rekao je kapetan Luka Modrić tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveno-bijeli kvadratići oduvijek su bila prepoznatljiva crta Vatrenih, a ova je linija bila inspirirana temom vatrenog srca, naravno odlično prikazan karakter hrvatskog naroda. Neravnomjerno raspoređene kockice dale su dašak osvježenja novim dresovima.

Dresovi su to u kojima su se igrači uputili na Katar, još jedno natjecanje u kojem je Hrvatska reprezentacija pokazala svoju snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/e5889d14-8a42-11ee-b963-86479dc2bdef/original

S Marokom smo u crveno-bijelim kockicama odigrali 0-0, a onda razbili Kanadu 4-1. S Belgijom smo također odigrali remi (0-0) i tako prošli u osminu finala. Čekao nas je Japan, a 'sretne' smo kockice ponovno izvadili pa prošli na penale.

Susreli smo se onda s jednim od najvećih, Brazilom, ali kockice su opet odradile svoje. Iako je Brazil poveo, Petkovića to nije poljuljalo jer je upravo on svojim golom izjednačio i tako omogućio penale, u kojima se Hrvatska jako dobro snalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/e588a5ca-8a42-11ee-b678-86479dc2bdef/original

I onda je došao kraj, crno-plave kockice nisu bile od pomoći jer put prema finalu je za Hrvatsku ovdje stao. Izgubili su Vatreni od Argentine i ostali bez pokušaja za osvajanjem ponovnog srebra ili čak zlata.

Za treće nas je mjesto ponovno čekao Maroko, a momčad ovoga puta nije napravila grešku, posegnuli su igrači ponovno za crveno-bijelim i pobijedili te je tako još jedna medalja pala u ruke naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za Euro nisu ništa drugo nego tako reći potvrdile teoriju sretnih dresova. Četiri smo utakmice igrali u prepoznatljivom kockastom dresu, a četiri smo ih i pobijedili.

Pred početak Europskog prvenstva stiže nam i nova garnitura dresova, neka nam nove kockice donesu još više sreće nego dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo