[VIDEO] ZAISKRILO U WALESU: / Velšani provocirali hrvatske navijače, pogledajte ludilo na ulicama Cardiffa

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju navečer u Walesu ima priliku osigurati plasman na Europsko prvenstvo iduće godine.

13.10.2019.
15:41
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

UŽIVO

18.23 - Pogledajte kako je izgledao bliski susret navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:08 - Ulicama velške prijestolnice odjekuju pjesme hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:35 - Hrvatski navijači nisu se dali isprovocirali pojedincima Walesa koji žele napraviti nered

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

15:41 - Navijači su se u subotu navečer već počeli okupljati, a dan kasnije počeli su se zagrijavati u centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Kombinacije

U slučaju pobjede u Walesu, odabranici Zlatka Dalića imali bi 16 bodova i osigurali bi plasman na EURO koji će se iduće godine održati u 12 europskih zemalja. Do 16 bodova mogu i Slovaci, koji bi morali kod kuće pobijediti Azerbajdžan, a potom osvojiti i tri boda na Rujevici. No da bi skinuli Hrvatsku s prvog mjesta morali bi u Rijeci nadoknaditi poraz 0-4 iz Trnave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video: Sanjin Strukic/PIXSELL

https://streamable.com/s5y5k

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da Hrvatska u nedjelju osvojio bod, odluku bi odgodila do 16. studenog i dvoboja protiv Slovačke. Bio bi to susret u kojem bi nama bio dovoljan i bod, dok bi Slovaci morali juriti po tri boda.

Naravno, najgore bi bilo kada bi Dalićevi odabranici u nedjelju doživjeli poraz. Tada bi se i Velšani vratili u igru, pa bi se situacija zakomplicirala jer bi se za dva mjesta borile četiri reprezentacije. No, svjetski doprvaci bi i u toj situaciji imali sve u svojim rukama, utakmicu sa Slovacima na svom terenu u kojoj bi nam bod bio dovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgora opcija

U slučaju pobjede protiv Hrvatske i Azerbajdžana, Wales bi došao na 13 bodova, a Mađarska, ako u nedjelju pobijedi Azere imala bi 12 bodova. No u zadnjem kolu Wales i Mađarska igraju međusobno i samo nas jedna ekipa može preskočiti. Slovaci bodom na Rujevici i pobjedom protiv Azerbajdžana, također dolaze na 14 bodova, ali uz slabiji međusobni skor od Hrvatske.

Za nas je najgora opcija poraz ili remi protiv Walesa i poraz od Slovačke na Rujevici. U takvom raspletu iznad "Vatrenih" u isto vrijeme mogu Wales ili Mađarska, te Slovačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo