KLUPSKE LEGENDE PODRŽAVAJU BJELIČIN PLAN: / 'To treba poštovati i ne treba dirati idealnu situaciju. Osim...'

Image
Foto: PIXSELL

'To znači da maksimalno vjeruje svojim igračima i zna čime raspolaže'

21.12.2018.
12:52
PIXSELL
VOYO logo

Prije samo četiri dana Dinamov trener Nenad Bjelica kazao je u mikrofone nešto što baš i nije uobičajeno za trenere pred početak prijelaznog roka nogometaša:

"Ne želim nikoga novog dovesti. Ako svi ostanu na broju, bit će super. Možda bude neko pojačanje, ali nemam posebnih želja osim da ostanemo na okupu. Ako nas netko i napusti iz trenutnog kadra, pokušat ćemo mu naći zamjenu. Imamo na svakoj poziciji listu interesantnih igrača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan je šef struke vodeće momčad hrvatskog nogometnog prvenstva kadrom kojeg ima i koji se dokazao i na europskom frontu ispunivši klubu i navijačima san o proljeću u Europi dugo gotovo 50 godina. Jasno je i da je Europa bila izlog nekim igračima maksimirskog kluba, ponuda za njih će biti u zimskom prijelaznom roku, no Dinamo ima punu blagajnu i ne mora prodavati pod svaku cijenu. Dođe li neka u rangu nemoralnih, tek onda su odlasci mogući.

Image
Foto: PIXSELL

Cvitanovićeva apsolutna podrška

S Bjelicom, odnosno njegovom izjavom da neće dovoditi nove igrače u klub, slažu se i neke klupske legende, pa tako najbolji strijelac Dinama Igor Cvitanović poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutna podrška treneru Bjelici u izjavi da mu nitko ne treba ako nitko ne ode. To znači da maksimalno vjeruje svojim igračima i zna čime raspolaže. Ako kaže da je zadovoljan rosterom, nema potrebe dovoditi nove igrače i izlagati se troškovima bez potrebe. Bjelica je tako svim svojim igračima dao kredibilitet, to svako treba poštovati."

"Logično jest da je vrhunski igrač uvijek pojačanje. Međutim, onda mora stvarno biti iznimna klasa. Dovoditi nekoga da samo popuni broj nema smisla. Jer Dinamo je pokazao da ima iznimno kvalitetne igrače. Naravno, ako klub može dovesti vrhunsku klasu na nekoj poziciji, zašto ne? No velim, to mora biti zaista vrhunski igrač", dodaje Cvitanović čije misli prenose Sportske novosti, a za isti izvor isto govori i Milivoj Bračun:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga je priča ako...

"Meni je izjava Nenada Bjelice sasvim logična. Momčad koju je vodio i s kojom je postigao izvrsne rezultate potvrdila je svoju kvalitetu. Sad su pred Dinamom zimske pripreme, u kojima se mogu još bolje uigrati, i kad se sve sagleda, Bjelica je posve u pravu kad kaže da mu nitko ne treba."

"Sigurno mu je vrlo važno zadržati mir u svojoj momčadi, koji je dobio rotacijama i činjenicom da su svi dobivali svoje prilike. Kad trener ima povjerenja u svoje igrače, onda je to neprocjenjivo. Bjelica očito ima, čemu onda nekoga dovoditi? Isto tako igrači imaju povjerenja u njega, što je opet neprocjenjivo. Tako da je u Dinamovoj svlačionici praktički idealna situacija koju ne treba dirati. Pitanje je što bi bilo da sad dođe netko novi. Naravno, druga je priča ako netko bitan ode...", zaključio je Bračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo