KLOPP PROZVAO SIMEONEA: / 'Nije mi jasno zašto igraju tako. Jako sam loš gubitnik, bolje da više ne pričam'

Image
Foto: Profimedia

Neće imati priliku braniti lanjski naslov

12.3.2020.
8:39
Profimedia
VOYO logo

Madridski Atletico je izbacio branitelja naslova Liverpool u osmini finala Lige prvaka slavljem 3-2 (0-1, 0-1) u produžetku uzvrata na Anfieldu. Po prvi put u pod Jurgenom Kloopom Redsi nisu uspjeli proći dalje nakon dvije utakmice (uključujući kvalifikacije) u europskim natjecanjima. Prije toga deset puta su bili uspješni.

Image
JE LI LOVREN OPET KRIV? /

Društvene mreže gore zbog Vatrenog, a nije niti bio u sastavu Liverpoola

Image
JE LI LOVREN OPET KRIV? /

Društvene mreže gore zbog Vatrenog, a nije niti bio u sastavu Liverpoola

"Shvatio sam da sam jako, jako loš gubitnik. Pogotovo nakon što su se igrači toliko trudili. Imali su igrače svjetske klase na suprotnoj strani, branili su se u dva reda od četiri igrali su s dva napadača. Cijelu utakmicu nisu imali niti jedna kontranapad", rekao je Klopp poslije susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško im se suprotstaviti

"Teško se suprotstaviti takvoj momčadi. Mi smo bili iznimno dobri protiv defanzivne momčadi poput Atletica", dodao je. Liverpool je u 94. minuti ima 2:0, ali je radost navijača trajala samo dvije minute. Domaći vratar Adrian očajno je tada ispucao loptu u noge Joau Felixu koji je proigrao Llorentea, a ovaj preciznim udarcem pogodio sami kut za 2-1.

Image

Liverpool manager Jurgen Klopp speaks to Virgil van Dijk of Liverpool and Joe Gomez of Liverpool Liverpool v Atletico Madrid, UK - 11 Mar 2020, Image: 505435518, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: Robbie Stephenson/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia

"To nam dodavanja nije baš pomoglo. Adrian je super igrač. Volim tog momka, ali to je bila pogrešna odluka. Nije dobro udario lopti. Tada se sve promijenilo. Ukočili smo se, a oni su bili nešto svježiji te su ubrzo dali još dva gola, a mi nismo. Čestitam Atleticu na prolasku", kazao je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam stvarno loš gubitnik, da budem iskren. Kad bih rekao što mi je sve na pameti izgledao bih poput najvećeg gubitnika na svijetu tako da je bolje da se zaustavim. Sada imamo više vremena za Premier ligu. Vidjet ćemo što će biti na kraju sezone. Na trenutke smo imali sreće u ligi prvaka, večeras nismo i ispali smo", rekao je Klopp na konferenciji za novinare.

Progovorio je prije toga za BT Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražim prave riječi za ovo. Glavna nam je pogreška što nismo zabili gol pet minuta ranije. Zabili smo u produžetku, a ne tijekom 90 minuta. U regularnom dijelu smo bili izvrsni. Momci su odlično igrali. Prvi njihov gol nam je bio udarac, ali ne prevelik. Drugi je bio veći problem. Nakon toga smo pali. Sretan sam našom igrom, ali teško je igrati protiv takve momčadi. Ne razumijem zašto s kvalitetom koju posjeduju igraju takav nogomet. Mogu igrati dobar nogomet, ali oni stoje duboko i idu na kontranapade. Prihvaćamo njihov stil, ali nije nam se činio ispravnim večeras", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo