KLOPP I GUARDIOLA: / Teško je reći čije su izjave nakon utakmice bile moćnije, pobjednika ili poraženog

Image
Foto: AFP

Uzvrat na Etihadu igra se 10. travnja

5.4.2018.
8:00
AFP
VOYO logo

Stotine milijuna eura u vidu pojačanja tražio je Josep Guardiola od vlasnika Manchester Cityja, dobio ih i složio momčad koja je dominantno izgledala u okvirima engleskog nogometnog prvenstva. Naslov prvaka Premier lige već mogu slaviti, no apetiti su bili veći (i to još uvijek jesu), no siromašniji, nikako ne i siromašan, Liverpool, iz istog tog engleskog dvorišta u kojem zaostaje za Cityjem 18 bodova uz odigranu utakmicu više, u srijedu navečer prilično je udaljio Guardiolinu momčad od najveće želje – naslova u Ligi prvaka.

U 179. međusobnom ogledu Liverpool je deklasirao City pobijedivši 3-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, a menadžer Jürgen Klopp ponovno pokazao da zna kako protiv Guardiole i njegovih trupa. Upravo je Kloppova momčad ona koja je nanijela Cityju jedini prvenstveni poraz, a da su im 'crna mačka' dokazuju i sa šest pobjeda i dva remija u posljednjih devet međusobnih sučeljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] LIVERPOOL OSRAMOTIO GRAĐANE: /

Redsi nokautirali Guardiolino društvo kao nikad prije

Image
[VIDEO] LIVERPOOL OSRAMOTIO GRAĐANE: /

Redsi nokautirali Guardiolino društvo kao nikad prije

On vjeruje

Nije gotovo, ali City pred sobom ima veliki izazov tog 10. travnja kada će se na Etihadu odigrati uzvrat.

Guardiola ne odustaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da u ovoj prostoriji ne postoji nitko izuzev čovjeka koji vam sad priča koji vjeruje da možemo proći dalje. Igra se još 90 minuta, pokušat ćemo", poručio je španjolski stručnjak s konferencije za medije i dodao:

"U nogometu se to može dogoditi. Imamo 90 minuta na našem stadionu, s našim navijačima i našim obiteljima. Strahovito mnogo vjerujem u svoju momčad, mnoge su mi dobre stvari u ovoj sezoni pokazali. Ne može se poreći da je rezultat loš, a nakon prvih četvrtfinalnih utakmica priča se da dalje idu Real Madrid, Barcelona, Bayern i Liverpool. Mi ostali imamo 90 minuta za pokušaj. Igramo protiv sjajne momčadi, ali moramo vjerovati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraški težak posao

S druge strane, druga priča. Zadovoljan, ali ne i u prolazak uvjeren Klopp poručuje:

"Budući da smo pobijedili najbolju momčad na svijetu mogu biti zadovoljan izvedbom. Bilo je dobro, ali dobro mene ne zanima. Mene zanima prolazak faze u natjecanju, a to još nismo napravili. Vraški ćemo se morati potruditi da bismo u tome uspjeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nekoliko godina sam s Borussijom gostovao kod Real Madrida gdje smo poraženi 3-0. Svi su govorilo da je to završena priča. Mene je to naljutilo. U uzvratu kod kuće smo ih svladali 2-0 sa šest ili sedam promjena u momčadi, a svi oni koji su tu utakmicu gledali znaju da smo trebali slaviti 5-0. To je sto posto tako, bez ikakve sumnje. Takve se stvari mogu dogoditi, svjestan sam toga."

"S 3-0 na poluvremenu nitko u svlačionici nije plesao i slavio rezultat s poluvremena. Situacija je baš takva. Sad smo na poluvremenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvih 45 minuta prve utakmice odigrali smo briljantno. Bili smo svjesni kvalitete suparnika, ali i vlastitih mogućnosti, bili smo aktivni u svim dijelovima igre, savršeni u prostoru i odlični u zatvaranju rupa. Postigli smo i tri fantastična pogotka."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo