Strane investicije / Kinezi sve bliže ulaganju u Kantridu: Otkriveni novi detalji dogovora koji bi ubrzo trebao u realizaciju

Nakon što je vijest puštena u javnost u srijedu, iz kluba su se oglasili, no nisu hjeli negirati niti potvrditi glasine

11.4.2019.
12:00
VOYO logo

Kineski posjet Hrvatskoj izazvao je veliko zanimanje, a jedna od vijesti koja je najviše zaitrigirala javnost, a posebno Riječane je da su kineski investitori spremni uložiti u stadion Kantrida u Rijeci.

NK Rijeka već gotovo četiri godine igra na rujevici dok se Kantrida obnavlja i nadograđuje, a sve je izglednije da će Kinezi svjim ulaganjima malo pogurati cijeli projekt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list je doznao iz krugova bliskih Vladi da bi pismo namjere za projekt nove Kantride trebalo biti potpisano u petak.

S obzirom da je dokumentacija već bila spremna, projekt ne bi kretao od nule. Projekt Kantrida, koji bi trebala realizirati tvrtka Stadion Kantrida, uključuje gradnju stadiona, komercijalne sadržaje na pomorskom dobru i hotela sa 120 soba na istočnom dijelu lokacije. Valja također podsjetiti na to da je 2014. godine sklopljen predugovor o pravu građenja za taj projekt s tvrtkom Stadion Kantrida. Nedavno je sklopljen i aneks toga predugovora kako u njemu ne bi istekli rokovi za njegovu realizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je vijest puštena u javnost u srijedu, iz kluba su se oglasili, no nisu hjeli negirati niti potvrditi glasine. Ovako je glasilo njihovo priopćenje:

"Predstavnici Stadion Kantrida d.o.o. tvrtke koja upravlja sportskom infrastrukturom koju koristi HNK Rijeka kao i predstavnici kluba, kako smo to već u više navrata naglašavali, intenzivno razgovaraju s potencijalnim investitorima za izgradnju stadiona na Kantridi. Od dolaska u klub aktualna uprava ulaže znatne napore kako bi se ispunili uvjeti da se HNK Rijeka vrati na povijesnu lokaciju svog stadiona. O rezultatima ovih nastojanja javnost će o biti pravodobno obaviještena"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo