KINEZI PRIREDILI SENZACIJU: / Na reprezentativnu klupu doveli slavnog trenera i pred njega stavili tešku zadaću

Image
Foto: AFP, IAGO LOPEZ

Talijan Marcello Lippi u subotu je imenovan za novoga izbornika kineske nogometne reprezentacije, objavio je Kineski nogometni savez, piše britanski Bleatcher report.

22.10.2016.
15:05
AFP, IAGO LOPEZ
VOYO logo

Kao što se već neko vrijeme nagađalo, Marcello Lippi proglašen je novim kineskim izbornikom. Nakon što je stigla vijest da je Guangzhou Evergrande sporazumno raskinuo ugovor s Talijanom, Kineski nogometni savez objavio je kako je Lippi novi izbornik kineske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima samo jedan cilj

Iskusni Lippi (68) imat će samo jedan cilj, a to je odvesti Kinu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Bit će to vrlo teška zadaća čak i za trenera koji je s Italijom 2006. godine postao svjetski prvak jer je Kina u azijskim kvalifikacijama početkom mjeseca izgubila kod Uzbekistana (0-2) zbog čega je i odstupio bivši izbornik Gao Hongbo. Nakon četiri utakmice Kinezi imaju samo jedan bod i na začelju su skupine.

Odlično poznaje kineski nogomet

Lippi odlično poznaje kineski nogomet jer je tri godine bio trenerom Guangzhou Evergrandea, a u te tri godine osvajao je triput naslove nacionalnog prvaka, uz titulu azijskog prvaka 2013. godine. Sljedeća utakmica Kine je sljedećeg mjeseca na domaćem terenu protiv Katara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo