KIM JONG-UN, ČUJEŠ LI OVO: / U Sjevernoj Koreji zaorilo - 'Iznad svih, Hrvatska!'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Nedavno su mladi nogometaši Osijeka dobili poziv za odlaskom na turnir u Sjevernu Koreju, no tamo je umjesto njih završili U-15 momčad Segeste.

21.8.2015.
11:08
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Na turniru u Pyongyangu sudjeluju momčadi iz Brazila, Uzbekistana, Kine, Sjeverne i Južne Koreje. Segesta se u tom društvu našla posredstvom bivšeg hrvatskog reprezentativca Dževada Turkovića koji je, kad su Osječani odustali, poziv brzo "prebacio" na klub iz Siska. Troškove putovanja i boravka, koji iznose čak 500.000 kuna, pokriva organizator. A evo i dijela dojmova iz ove strogo kontrolirane dalekoistočne zemlje:

Večera od 18 sljedova

"Nakon kratkog uvodnog govora, koji nitko nije razumio jer je bio samo na korejskom (ali smo svejedno usrdno pljeskali kad i svi drugi) , uslijedila je večera od , vjerovali ili ne, 18 sljedova!. Mi smo požrtvovno isprobali sve sto su nam donosili, ali nešto od toga je bilo stvarno gotovo nejestivo, prema nasim mjerilima. Svejedno, uspjeli smo se svi najesti i super smo se svi zabavili, jer su se djeca konstantno za vrijeme večere medjusobno družila, slikala i uzivala. Ispalo je simpatično jer smo spontano pokrenuli seriju grupnih, sportskih pozdrava ekipa. Nasi su prvi uzviknuli "iznad svih Hrvatska!", a onda su i ostale ekipe počele jedna za drugom izvikivati i svoje pozdrave. Mi odrasli smo morali vise puta nazdravljati s organizatorima, sto nam naravno nije teško palo", izvještavaju Sisčani iz Sjeverne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da u domaćini nemaju problema s Facebookom, a ni sa klubom iz njima neprijateljske Južne Koreje. Klub Kyongkido želio je odmjeriti snage baš sa Segestom, da bi na kraju i pobijedio hrvatsku momčad s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedili u košarci, izgubili u nogometu

"Nakon doručka bili smo u posjeti Aqua parku nedaleko centra grada, nesto poput naseg Svetog Martina na Muri. Nismo se kupali, ali smo imali pristup sportskoj dvorani, gdje su djeca igrala razne sportove: košarku, badminton, odbojku, penjali se po umjetnoj stijeni... Bilo im je zabavno, pobijedili su Koreance u košarci, jer su nam igrači bili uvjerljivo viši. Nakon ručka odigrali smo najavljenu prijateljsku utakmicu sa ekipom Kyongkidoa, gdje smo nažalost izgubili 0:2, jer su oba gola pala u prvih par minuta dok se nasi još nisu uspjeli niti snaći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsku javnost zaokupio je nastup Laibacha, no i mladim hrvatskim nogometašima pružila se uistinu jedistvena prilika posjetiti Sjevernu Koreju. Turnir za Segestu počinje danas utakmicom protiv South Kangwonda.

Image
IZA POSLJEDNJE ŽELJEZNE ZAVJESE: /

Laibach dobio ovacije u Sjevernoj Koreji

Image
IZA POSLJEDNJE ŽELJEZNE ZAVJESE: /

Laibach dobio ovacije u Sjevernoj Koreji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo