KVALIFIKACIJE ZA SP / Kek objavio popis za okršaj s Vatrenima, pozvao je četiri igrača iz HNL-a

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Sloveniju u kvalifikacijama za SP sada očekuju utakmice sa Slovačkom, Maltom i Hrvatskom

24.8.2021.
16:44
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Slovenski nogometni izbornik Matjaž Kek je u utorak na Brdu kod Kranja objavio popis  igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice za SP 2022. protiv Slovačke i Malte kod kuće i protiv Hrvatske u gostima. 

Image
DALIĆ OBJAVIO SUDBONOSNI POPIS /

Puno je iznenađenja, izbornik ide u redizajn: Na popisu nema tri velike zvijezde; Mnogi će se iznenaditi kad ovo vide

Image
DALIĆ OBJAVIO SUDBONOSNI POPIS /

Puno je iznenađenja, izbornik ide u redizajn: Na popisu nema tri velike zvijezde; Mnogi će se iznenaditi kad ovo vide

Slovenska reprezentacija će u rujnu odigrati tri kvalifikacijske utakmice, najprije će u Stožicama gostovati Slovačka 1. rujna, zatim Malta 4. rujna, a onda Slovenci 7. rujna putuju u Split gdje ih čeka Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini H nakon tri kruga vode Hrvatska i Rusija s po šest bodova, Slovačka ima pet bodova, Cipar četiri, Slovenija tri, a Malta jedan. Na SP u Kataru ide prvoplasirani iz svake skupine, dok drugoplasirani ide u dodatne kvalifikacije.

"Nemam što filozofirati. Cilj su tri boda. Svjesni smo snage Slovaka koji su na Europskom prvenstvu pokazali neke dobre stvari. Potreban nam je kontinuitet ako želimo dobiti mogućnosti za veliko natjecanje. Svakako ćemo s moje strane pokušati koristiti igrače pametnije jer je činjenica da je treća utakmica bila problem u prvom ciklusu. Ovdje nas čeka i treća utakmica u šest dana”, rekao je Kek na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imena s težinom'

"Ali ako želimo da se o nama priča u pozitivnom kontekstu, moramo doći do bodova. No grupa je pokazala da će biti teško doći do bodova. Ne možete samo postići bodove. Usredotočeni smo na prvu utakmica, ne zanima nas drugi izazov, igrali smo s njima već u nekim prethodnim kvalifikacijama. Imaju imena koja bi vas trebala zanimati, ali i na našem popisu su imena s težinom koja su dokazala da mogu igrati dobro za nas ", dodao je Kek.

Protiv Hrvatske je Slovenija već odigrala jednu utakmicu u kvalifikacijama, slavili su Slovenci 1-0. To je bila jedina pobjeda Slovenije protiv Hrvatske do sada, prije toga je upisala šest poraza i tri neodlučena rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvorica iz HNL-a

Popis igrača za utakmice protiv Slovačke, Malte i Hrvatske:


Vratari: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Igor Vekić (Bravo);
Obrana: Miha Mevlja (Alanyaspor), Petar Stojanović (Empoli), Nejc Skubic (Konyaspor), Aljaž Struna (Montreal), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Mario Jurčević (Osijek);
Vezni red: Jasmin Kurtić (Paok), Miha Zajc (Fenerbahče), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Leo Štulac (Empoli), Sandi Lovrić (Lugano), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Žan Rogelj (Tirol);
Napad: Josip Iličić (Atalanta), Andraž Šporar (Sporting), Damjan Bohar (Osijek), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Jan Mlakar (Hajduk), Benjamin Šeško (Salzburg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo