ŠTO AKO / Katarci optuženi da su kupili pobjedu protiv Ekvadora na otvaranju! Sve je demantirano, ali...

Image
Foto: profimedia.hr

Vijest je demantirana i iz ekvadorskog tabora no pitanje je tko će u sve ovo vjerovati ako kojim slučajem utakmica završi 1:0 za Katar pogotkom u drugom dijelu

20.11.2022.
16:59
profimedia.hr
VOYO logo

Nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru eksplodirala je vijest o namještanju utakmice na otvaranju Mundijala između Katara i Ekvadora.

Naime, Amjad Taha, stručnjak za strateška politička pitanja na svom je Twitteru objavio kako je Katar potplatio osam Ekvadoraca s iznosom od oko 7.4 milijuna dolara kako bi izgubili 1:0 pogotkom u drugom dijelu. U objavi je tvrdio da je ta informacija potvrđena od pet katarskih i ekvadorskih insajdera. Također, istaknuo je kako bi bio sretan ako je ta vijest pogrešna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Jučer, dan prije početka Svjetskog prvenstva vijest je demantirana iz nekoliko izvora, a navodno je Tahin glavni izvor bio Twitter profil poznat po takozvanim lažnim vijestima.

Katar je 50. reprezentacija svijeta po FIFA rankingu, a Ekvador 44. te će ova optužba visjeti nad glavom i jednima i drugima. Tim više što je samo prvenstvo u Kataru opterećeno brojnim kontroverzama uslijed koruptivnih radnji i ozbiljnih kršenja ljudskih prava tijekom priprema za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Katara je žestoko demantirao ovu vijest.

'Puno je dezinformacija. Internet je sjajan alat, ali istovremeno je vrlo opasan. Nitko nas neće uspjeti destabilizirati ovakvim tvrdnjama. To ne utječe na nas. Mi smo fokusirani da pružimo najbolje što znamo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest je demantirana i iz ekvadorskog tabora no pitanje je tko će u sve ovo vjerovati ako kojim slučajem utakmica završi 1:0 za Katar pogotkom u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo