OKRŠAJ NA POLJUDU / Karoglan uoči Kupa protiv Varaždina: 'Rekli smo si neke stvari, momci su super reagirali'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

'Rezultati nisu kakve sam očekivao, ali bilo bi iluzorno očekivati da ćemo sve pobijediti. Izgubili smo jednu od 26 utakmica koje sam vodio, nadam se da to nije previše'

26.2.2024.
16:48
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon subotnjeg remija (1:1) u Varaždinu, Hajduk i Varaždin se u utorak od 18 sati na Poljudu sastaju i u sklopu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa, a trener Hajduka Mislav Karoglan najavio je susret na konferenciji za medije te istaknuo kako je više očekivao od igrača s klupe.

Image
HRVATSKI NOGOMETNI KUP /

Pajač sudi Hajduku i Varaždinu. Bel opet na Maksimiru, ali u VAR sobi

Image
HRVATSKI NOGOMETNI KUP /

Pajač sudi Hajduku i Varaždinu. Bel opet na Maksimiru, ali u VAR sobi

"Nekad treba vremena kako bi ušao u ritam, pogotovo kada je utakmica nervozna. Očekivao sam više od igrača s klupe jer je to prilika da želiš startati. U prvom dijelu sezone bilo je dobrih ulazaka s klupe, Benrahou protiv Lokomotive, Dajaku… Sada je to bilo nešto lošije, ali treba dati podršku igračima kako bi i oni preuzeli odgovornost. Igrač Hajduka mora unositi prevagu kada uđe s klupe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je bez pravog Marka Livaje svakako slabiji. Najveća zvijezda Bijelih ima problema s ozljedama.

"Protiv Slaven Belupa nije bilo Livaje, a bili smo dobri. Protiv Rudeša smo odigrali odličnih 75 minuta. Livaja je takav, kao i Pukštas, neće reći da ga boli. Marko nije u optimalnom stanju iako je odradio vrhunske pripreme. Onda se dogodila ozljeda zgloba. Imali smo i ozljede Melnjaka, Žapera, Kalinića, Moufija… To nije alibi. Mi smo dovoljno dobri, ali to remeti situaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nerviram se i kad kod kuće gledam Hajduk'

Pritisak neizvjesnosti je često težak za izdržati.

"Nerviram se i kad kod kuće gledam Hajduk. Fenomenalan je način na koji smo ušli u utakmicu u Varaždinu. Ne možemo dopustiti da nas njihov gol slomi, moramo produljiti razdoblje dobre igre. Rezultati nisu kakve sam očekivao, ali bilo bi iluzorno očekivati da ćemo sve pobijediti. Izgubili smo jednu od 26 utakmica koje sam vodio, nadam se da to nije previše."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kakvom je uopće stanju momčad nakon remija u Varaždinu?

"Imali smo sastanak, iskreno smo razgovarali u nedjelju. Bili smo realni, rekli smo si neke stvari. Najveća odgovornost je na meni, međutim od svakog igrača Hajduka očekuje se izražena osobnost. Momci su super reagirali na sastanak. Nakon dugo godina smo na današnji datum udaljeni bod od prvog mjesta. Mislim da smo na dobroj poziciji. Bitno je da do reprezentativne stanke izguramo kako treba, a onda ćemo se ekipirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Krovinović je sve češće na udaru navijača Bijelih, a u Varaždinu je i zamijenjen.

"Krovinović je jedan od najbitnijih igrača. Niko Sigur je zabio gol s te pozicije. Postoje tereni i utakmice u kojima Krovinović ne može sam nositi šesticu. U tom pravcu razmišljam. Pričali smo prošli put o toj temi, ne da računam na Filipa, nego je on jedan od naših najbitnijih igrača", rekao je Karoglan pa pojasnio kako je Kup uvijek specifično natjecanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kup nosi zamke, ali moramo proći. Uvijek je to trofej, bez obzira na to što je osvojen dvije godine zaredom. Ne vidim razlog da ne budemo optimalni. Prolazak u polufinale je cilj. Bolje je igrati doma, to nam daje dodatnu motivaciju, ali i u Varaždinu smo bili kao doma."

Karoglan je otkrio i kako su vježbali penale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod penala je najbitniji psihološki moment. Često ih vježbamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u dvije utakmice protiv Rumunjske može napraviti veliki korak prema prvom mjestu. Dvoboje 28. veljače i 3. ožujka pratite na Voyo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo