Kaos u studiju HTV-a: Voditelj jedva smirio goste!

Vrlo burno bilo je u emisiji Fokus na HRT-u. Gosti su bili sociolog Dražen Lalić, povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk, novinar Borut Šips i Zoran Stevanović ispred udruge FARE.

2.12.2013.
23:16
VOYO logo

Tema emisije je trebala biti o navijačima, ali u studiju je 60 minuta bilo napeto, voditelj Darko Družijanić je gubio čak i kontrolu nad gostima, te su se gosti u nekim trenucima sami ponašali kao na nogometnom stadionu.

Sve je krenulo s pričom da su BBB-i i Torcida zajednički navijali i pokazali 'navijački ekumenizam', kao i kritikama zbog uvreda s tribina i verbalnog nasilja. No uskoro je završilo na financiranju Dinama, Zdravku Mamiću...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Lalić nije birao riječi. U prvom mahu na meti mu je bio izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

"Treba pozvati Vladu da meritorne, upućene ljude, bliske ovom problemu, uključi u to suzbijanje nasilja, a konačno i same mlade navijače, bez njih se ovo ne može riješiti. Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja u sportu je neadekvatno tijelo. U tom odboru sjedi Damir Vrbanović. Trebalo bi uspostaviti nacionalni odbor za borbu protiv Vrbanovića i sličnih iz HNS-a", zahuktao se Lalić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da navijačko nasilje nije ni deseti problem hrvatskog nogometa. Problemi su nogometna mafija, kladioničarska mafija, niska posjeta, infrastruktura, javno financiranje klubova poput Dinama iz javnih sredstava. Pa zar će se Vrbanović boriti protiv nasilja? On provodi nasilje. On ga uvjetuje. Gdje je Pero Skansi, gdje je Vrbanović, ja bi htio s njima razgovarati!"

Lalić tu nije stao, krenuo je na Dinamo, gradonačelnika Zagreba...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rijeka i Hajduk nisu u ravnopravnom položaju s Dinamom. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dao je Dinamu 360 milijuna kuna javnog novca. Dinamo je od transfera dobio 140 milijuna eura u 12 godina, Dinamo ne plaća porez na dobit, a mi sufinanciramo dinamo. Dolazi ministar Jovanović koji će isušit nogometnu močvaru... U dvije godine ništa nisu napravili, nemaju snage protiv Mamića. Okomljuju se na navijače. Nek' donesu novi zakon i izjednače status klubova. Jedan je dioničko društvo, drugi udruga, a tko financira Lokomotivu? Neka Mamić kupi Dinamo pa nek radi što želi sa svojim novcem."

Lalić se nije smirio, stigla je na red aktualna, ali i bivša vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći problem su bivša i sadašnja vlast koje nisu uredile situaciju. Zašto nisu promijenili Zakon o sportu? Većinu problema bi riješili u nogometu. Zašto nisu imali hrabrosti? Prijašnja vlast je dobivala novac od Zdravka Mamića, kao i Bandić, ali zašto SDP neće to raditi? Jesu li kukavice ili nesposobni? Družijaniću, dajte da kažem, ne smijem ništa reći protiv premijera?"

U posljednjim minutama emisije atmosfera se toliko užarila da nije se više nije čulo tko govori. Emisija u udarnom terminu počela je nalikovati na cirkus, voditelj je jedva smirio goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo