SPAŠAVALI ŽIVU GLAVU / Kao da je netko otvorio vrata pakla! Kultni klub ispao u drugu ligu, podivljali navijači počeli napadati igrače bakljama

Image
Foto: Screenshot

Trijumf Auxerra obilježili su neredi navijač St Etiennea koji su nakon završetka utakmice utrčali na travnjak stadiona Geoffroy-Guichard

29.5.2022.
22:43
Screenshot
VOYO logo

Nogometaši Auxerrea izborili su povratak u Le Championnat, nakon što su u razigravanju boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili St Ettiene sa 5-4.

Nažalost, trijumf Auxerra obilježili su neredi navijač St Etiennea koji su nakon završetka utakmice utrčali na travnjak stadiona Geoffroy-Guichard i bakljama gađali igrače obje momčadi, te ložu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Auxerre, koji je završio na trećem mjestu druge lige i St Ettiene koji je bio 18. u Le Champiuonnatu, u dvije međusobne utakmice su razrigravali za mjesto u elitnom društvu.

U prvom susretu u Auxerreu bilo je 1-1, a identičnim rezultatom završio je i ogled u St Etienneu. Gosti su poveli u 51. minuti golom Hamze Sakhija, a izjednačio je Mahdi Camara u 76. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaos na kraju utakmice

Kako više nije bilo golova odlučili su udarci s bijele točke. Ključnim se pokazao prvi udarac Ryada Boudebouza kojeg je Donovan Leon sjajno zaustavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalih devet igrača je bilo sigurno i Auxerre je na koncu slavio sa 5-4.

U trenucima dok su gosti slavili, navijači St Etiennea su utrčali na travnjak i bakljama počeli gađati svoje, ali i suparničke igrale, te ložu s upravom kluba. Policija je brzo reagirala, pa su se navijači vratili na tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Auxerre se nakon deset godina vraća u Ligue 1, dok St Etienne, koji je deset puta bio francuski prvak, seli u niži rang natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu ligu su ispali i Bordeaux i Metz, a novi prvoligaši su Toulouse i Ajaccio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo