KAMENOVANJE SUCA, BAKLJE, RASIZAM! Hajdukovci zgroženi doživljenim: / 'Osjećao sam se povrijeđeno'

Image

Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka odigran prošle subote na Rujevici imao je svoju tamnu stranu.

9.11.2016.
13:01
VOYO logo

Naime, riječka navijačka skupina Armada počastila je igrač Hajduka rasističkim ispadima. Pa se tako tijekom prvog poluvremena s istočne tribine stadiona na Rujevici na kojoj su se nalazili domaći navijači začulo hukanje upućeno Hajdukovu igraču Jeffersonu koji je u tom trenutku ležao na travnjaku. Slobodna Dalmacija piše kako je glavni sudac susreta Dalibor Mlakar čuo to hukanje, no delegat Branko Bebić nije ga čuo pa ga nije ni stavio u službeni zapisnik. No, čuo ga je Jefferson:

RIJEKA – HAJDUK 2-1: Splićani šokirali Rujevicu, odgovor domaćina vrijedan pobjede bio je munjevit

'To je stvar neznanja, neobrazovanosti'

"Da, čuo sam ga, ali sam se koncentrirao na utakmicu", kazao je igrač Hajduka za spomenuti dalmatinski dnevni list i dodao kako on na te povike ne može utjecati. No, isto tako istaknuo je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećao sam se povrijeđeno zbog toga".

Njegov suigrač Ahmed Said također je ogorčen zbog rasističkih povika na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Krmar pogođen kamenom u leđa

"To je stvar neznanja, neobrazovanosti. Svi su ljudi isti. Čuo sam hukanje na toj zadnjoj utakmici u Rijeci i kad sam bio na zagrijavanju, za vrijeme utakmice".

Vrijedi spomenuti kako je HNS zatražio dodatno izvješće delegata i sudaca subotnje derbi utakmice Rijeka - Hajduk, nakon čega će disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić podijeliti kazne. Osim rasističkih ispada i baklji na tribinama bilo je i "kamenovanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pomoćni sudac ove utakmice Igor Krmar prijavio je nakon dvoboja da je u 18. minuti pogođen kamenom s tribine na kojoj se nalazila Armada. Sportske novosti javljaju kako svjedoci ovog događaja kažu kako se na Krmarovim leđima vidio i ožiljak, no on je izjavio da se osjeća spremnim nastaviti utakmicu pa nije tražio prekid. Sve u svemu, bio je ovo još jedan "vrući" Jadranski derbi dva velika rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo