KAKVA SENZACIJA: / Talijani doživjeli debakl pred vlastitim navijačima!

Image
Foto: AFP, ALBERTO PIZZOLI

Nogometaši Lazija doživjeli su pravi debakl u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige. Na svome su Olimpicu izgubili s 0-3 od praške Sparte koja je tako izborila plasman u četvrtfinale.

17.3.2016.
21:11
AFP, ALBERTO PIZZOLI
VOYO logo

Nakon što su prije tjedan dana u češkoj prijestolnici odigrali 1-1 u Laziju su se nadali da će pred vlastitim navijačima bez poteškoća izboriti plasman među osam najboljih momčadi drugog po snazi europskog natjecanja. No, umjesto toga su doživjeli bolno prizemljenje i to već u prvom poluvremenu.

Talijani bez četvrtfinalista

Sparta je već u prvom poluvremenu u potpunosti deklasirala Rimljane i u nastavku mirno održavala prednost koja joj je donijela prolaz. Gosti su poveli u desetoj minuti pogotkom Boreka Dočkala koji je smjestio loptu u mrežu preciznim udarcem sa 17 metara udaljenosti. Samo dvije minute kasnije Ladislav Krejči je povećao prednost Sparte, a na isteku prvog poluvremena, točnije u 44. minuti, Lukaš Juliš je zabio iz voleja nakon ubacivanja s lijeve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/gFTL

Rezultat se do kraja nije mijenjao, tako da Italija po prvi put nakon 15 godina ostala bez ijednog predstavnika u četvrtfinalu europskih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Athleticu španjolski okršaj

A dok se Talijani muče, Španjolcima ide sjajno. Villarreal je prije tjedan dana na svome terenu svladao Bayer Leverkusen s 2-0, a u uzvratu je izborio neodlučeno 0-0 i plasirao se u četvrtfinale. Tamo je i Athletic Bilbao koji je, doduše, imao puno teži posao u španjolskom okršaju protiv Valencije.

https://vid.me/NWQu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baski su u prvoj utakmici na svome terenu slavili s 1-0, ali je u uzvratu Valencia već do poluvremena vodila s 2-0 golovima Santija Mine i Aderllana Santosa. U 75. je minuti 35-godišnji Aritz Aduriz zabio za 2-1 i tako, zahvaljujući pogotku u gostima, odveo Athletic dalje. Iskusnom je napadaču to bio osmi gol ove sezone u Europskoj ligi.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska liga, rezultati uzvratnih utakmica osmine finala:

Bayer Leverkusen - Villarreal 0-0 - prva utakmica 0-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valencia - Athletic Bilbao 2-1 (Santi Mina 13, Aderlan Santos 37/Aritz Aduriz 75) - 0-1

Lazio Rim - Sparta Prag 0-3 ( Borek Dočkal 10, Ladislav Krejči 12, Lukas Julis 44) - 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo