KAKO SE I ZAŠTO RASPAO TALIJANSKI GIGANT MILAN? / Bivši direktor progovorio o svemu - 'Nemojmo se praviti blesavi'

Image
Foto: AFP, AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

Berlusconi je 2017. godine prodao klub kineskim investitorima, a te je godine klub napustio i Galliani

23.4.2020.
9:37
AFP, AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
VOYO logo

Sve do prije nekoliko godina AC Milan je bio jedan od najjačih klubova u Europi, a tada su na čelu "crveno-crnih" bili Silvio Berlusconi i Adriano Galliani. U Milanu su igrale mahom najveće svjetske zvijezde, poput Ronalda, Ronaldinha, Kake, Ševčenka, Beckhama, Bobana, Maldinija , osvajala se Liga prvaka, dominiralo se u Serie A, ali onda su se stvari naglo promijenile.

Međutim u jednom periodu njihove vladavine, klub se počeo raspadati, a sada je Galliani u razgovoru za Top Calcio 24 otkrio i zašto. "Nemojmo se praviti blesavi, Milan se urušio nakon prodaje velikih zvijezda", rekao je Galliani mislieći pritom na 2012. godinu kada su ostali bez Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silve koji su otišli u PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER
Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER

"Osvojili smo Scudetto u sezoni 2010./2011. i bili jako blizu iduće sezone, ali smo ostali bez trofeja u završnici prvenstva. Bila je to naša greška jer smo željeli osvojiti i Kup Italije i tako previše opteretili Thiaga Silvu. Da on nije igrao u polufinalu, sve je moglo biti drugačije. Sanjao sam da dovedemo Carlosa Teveza, a da smo njega doveli, bili bismo prvaci i 2012. Sanjao sam o napadačkom tandemu Ibrahimović - Tevez, ali to je nogomet, nije se ostvarilo", rekao je Galliani.

Berlusconi je 2017. godine prodao klub kineskim investitorima, a te je godine klub napustio i Galliani, a klub se oda tada samo još dublje zakopava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo