KAKO MOGU TO RADITI PROSINEČKOM? / Ostaje izbornik BiH, ali, pazite sada ovo, dobio je brutalne kritike i - mentora!

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Prosinečki je ostao izbornik, ali dosta toga će se sada promijeniti

19.10.2019.
15:30
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski streteg Robert Prosinečki ipak je ostao na klupi reprezentacije BiH, iako je zaredao nekoliko loših rezultata u kvalifikacijama za Euro i činjenica je da mu momčad igra ne baš najkvalitetniji nogomet. Prosinečki je ostao izbornik, ali dosta toga će se sada promijeniti.

Na sastanku Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojem se raspravljalo o njegovoj mogućoj smjeni, utvrđeno je kako je "utakmica u Grčkoj pokazala puno slabosti i problema u momčadi, pogotovo nedostatak kontinuiteta igranja na visokoj razini". Potom su se donijeli brojni zaključci, a upućena mu je kritika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbornik Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama za Euro, kao i utakmicu dodatnih kvalifikacija koja će biti odigran u ožujku 2020. Za realizaciju i izvršenje plana zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO-a saveza i savjetnik Zvjezdan Misimović. Plan izbornika Prosinečkog će biti dostavljen Izvršnom odboru zajedno s dokumentom o stručnoj procjeni kvalitetne realizacije istog, s jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020", donio je takvu odluku Savez.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Mentor i kritike

Prosinečkog ovaj put Savez nije mogao smijeniti jer su prije mjesec dana odbili njegovu ostavku i molili ga da ostane nakon što je doživio još jedan težak poraz u kvalifikacijama. No, odlučili su se za ovaj, pomalo radikalan ili najblaže rečeno, neobičan potez, dali su mu javno upozorenje i poslalo mu nadzornika, mentora, savjetnika ili kako već hoćete...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH ima pet bodova manje od Finske koja se može plasirati na Euro ako u sljedećem kolu svlada Lihtenštajn. BiH, dakle, samo u nekoj teoriji može na Euro izravno kroz kvalifikacije, morali bi svladati Italiju i Lihtenštajn, ali da pritom Finci ne pobjede Lihtenštajn i da izgube od Grka. E sada, Prosinečki je još uvijek tu i zbog toga što je osvojio skupinu Lige nacija i moći će tražiti plasman na Euro i kroz play-off Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo