USPJELI SU KADA NITKO NIJE VJEROVAO U NJIH: / Kako je Bjelica stvorio pobjednički Dinamo i začepio usta svim kritičarima

Image
Foto: Pixell

Modri su nakon gotovo pola stoljeća osigurali proljeće u Europi.

9.11.2018.
10:45
Pixell
VOYO logo

Moja najveća pobjeda u Dinamu je što mi je jedan igrač rekao: 'Šefe od 28 igrača prošle sezone svi su htjeli otići iz Dinama, sad nitko ne želi ići'. To je moja najveća pobjeda!, poručio je trener Modrih NenadBjelica poslije pobjede nad slovačkim Spartakom, kojom je hrvatski prvak nakon 48 godina osigurao povijesno europsko proljeće.

Image
BJELICA I DRUŠTVO PROLASKOM SKUPINE ZAKORAČILI U ELITU: /

Da je ždrijeb danas, ovo bi bili mogući Dinamovi protivnici

Image
BJELICA I DRUŠTVO PROLASKOM SKUPINE ZAKORAČILI U ELITU: /

Da je ždrijeb danas, ovo bi bili mogući Dinamovi protivnici

A nije sve izgledalo tako bajno kada je u svibnju preuzeo klupu. Te su sezone prije njega pale tri glave. IvajloPetev, MarioCvitanović i NikolaJurčević nisu uspjeli uvjeriti vodstvo da su pravi za posao te su nakon kratkotrajnog boravka (pogotovo potonja dvojice) morali napustiti klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davna želja

Na taj način otvorilo se mjesto za NenadaBjelicu, davnoj želji Dinama. Osječanin je uspio uspješno privesti sezonu kraju pa ju je Dinamo završio s dvostrukom krunom. Međutim, posao pred njim bio‭ je iznimno težak. Dinamo je preko ljeta prodao neke od najvećih zvijezda kuba poput Soudanija, Benkovića, Ćorića, Sose, Hodžića i drugih pa je Bjelica morao praktički krenuti iz početka. U momčad je promovirao nekoliko mladih igrača, a klub mu je ispunio i nekoliko želja te su doveli Lovru Majera, Mislava Oršića, Emira Dilavera....Tako je pripreme dočekao s gotovo cijelom novom momčadi.

Ono što mu je u tom trenutku bilo potrebno je vrijeme i povjerenje klupskih struktura. Pokazao je Bjelica ubrzo svoj trenerski talent te je uspio savršeno posložiti momčad koju među ostalim krasi to što u njoj kao u prethodnim generacijama nema velikih zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Statistika na njegovoj strani

Koliko je dobro obavio posao ponajviše se vidi u rezultatima koje je Dinamo postigao. Bjelica je Modre vodio u 27 utakmica u svim natjecanjima. U tom periodu slavio je u njih 21, upisali su pet remija i samo jedan poraz i to od Young Boysa u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Modri su dali impresivnih 59 golova, a primili ih samo 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki je njegov uspjeh u tom što je vratio entuzijazam u svlačionicu i sada svi ginu za dres, što sudeći po prvoj rečenici nije ranije bio slučaj. Napunio je igrače samopouzdanjem i zato ne čude izjave poput onih da mogu do kraja.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Odlike velike momčadi

"Ovo je tek početak onoga što dolazi! Uvjeren sam da možemo puno postići s ovim dečkima. Kako smo napadali u 94. minuti, to rade velike momčadi. Imamo definitivno potencijal velike momčadi, možemo daleko dogurati", kazao je Bjelica poslije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj postigao je i to da Dinamo uspješno gura na više frontova. Osim u Europi uvjerljivo su prvi i u prvenstvu.

"Ekipa je tijekom cijele sezone pokazala da na više frontova igramo jako uspješno. Potencijal? Vidjet ćemo, koga god stavim, ne mogu pogriješit. To dokazuje da je posjedujemo puno potencijala, čak neki igrači koji su nam važni danas nisu igrali. Idemo korak po korak, napraviti još jednu feštu protiv Anderlechta. Uz ovakav širok i kvalitetan kadar, može se daleko dogurati. Neću ništa obećavati osim maksimalnog zalaganja i maksimalne predanosti", poruka je trenera Modrih nakon kojom je dao do znanja koliko vjeruje u svoje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo