KAKO IZGLEDA BIŠĆANOVA REPREZENTACIJA? / Dominiraju dinamovci i hajdukovci, pozvao vratara Ajaxa, ostavio samo jednog Riječana

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska se trenutačno nalazi na petom mjestu skupine 4 s tri boda

28.10.2019.
13:56
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis kandidata za utakmice protiv Litve i Češke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine. Dvoboj protiv Litve je 14. studenog u Vilniusu, dok je utakmica protiv Češhe četiri dana kasnije u Velikoj Gorici. Bišćan je pozvao 24 igrača, dok su trojici upućeni pretpozivi.

Hrvatska se trenutačno nalazi na petom mjestu skupine 4 s tri boda iz dvije utakmice, međutim reprezentacije koje su ispred nas imaju po jednu ili dvije više odigranih utakmica. U vodstu je Škotska s osam bodova iz četiri susreta, Grčka ima sedam bodova iz tri utakmice, a ispred nas su i Češka s pet bodova (tri utakmice) i Litva sa četiri boda (četiri utakmice).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

26.10.2016., Zagreb, SC Rudes - Osmina finala hrvatskog nogometnog kupa, NK Rudes - HNK Rijeka. Igor Biscan. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Lagano gostovanje?

"Gostovanje u Litvi bi na papiru trebalo biti jednostavno i lagano, ali siguran sam da neće biti tako. To je jako bitna utakmica jer će bodovi vrijediti dosta. Radi se o kompaktnoj i čvrstoj ekipi, a igra se na umjetnoj travi i Litva će sigurno pokvariti planove nekima od glavnih kandidata za vodeće pozicije u skupini. Što su i pokazali odigravši na gostovanju 0-0 protiv Škotske," kazao je izbornik mlade vrste.

Podsjetimo hrvatska reprezentacija je u prvom kolu u Šibeniku izgubila upravo od Škotske (1-2), a nakon te utakmice je smijenjen Nenad Gračan. Bišćan se nije želio previše baviti činjenicom da je u Litvi sezona završila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To može biti prednost i nedostatak, ali to su njihovi problemi i ne bih previše o tome razmišljao. Bitno je da smo mi zdravi i pravi." Bišćan se osvrnuo i na snagu češke vrste koja je jedan od kandidata za plasman na EURO. "Češka će se sigurno boriti za najviše pozicije. To je ozbiljna ekipa čiji igrači igraju u ozbiljnim klubovima," dodao je.

Problem sa Sosom i Majerom

Bšćan je naglasio kako većina igrača nema zdravstvenih problema izuzev Borne Sose i Lovre Majera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sosa se još nije posve oporavio od potresa mozga. Pokušao je trenirati, ali još osjeća posljedice pa će ovih dana morati ponovo na magnet, dok bi Majer u idućim danima trebao početi normalno tenirati.

Bišćan je preuzeo U-21 reprezentaciju početkom listopada i u prvom službenom nastupu pod njegovim vodstvom 'mladi 'vatreni' su pobijedili San Marino sa 7-0. Nakon mjesec dana za kormilom stego je bolji uvid u ekipu i još jednom je istaknuo kako ova momčad ima kvalitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam ih jako dobro i prije, međutim sada sam kroz vrijeme provedeno s njima dobio i dodatne informacije. Dojmovi su pozitivni, dečki su ozbiljni i motivirani. Imaju kvalitetu, a to je najbitnije. Sada je samo pitanje spleta okolnosti, ozljeda i forme da pokažemo ono što smo u stanju, a to je igrati dobar nogomet i pobjeđivati."

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Split: Hajduk protiv Rijeke u 12. kolu HNL-a igra pred preznim tribinama 28.10.2018., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Igor Biscan Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako se snašao?

Bišćan je do sada u karijeri vodio samo klubove, a ovo mu je prvi izazov na klupi nacionalne vrste. Otkrio je što je teže, voditi klub ili reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije jednako, ovo je malo teže. Ali bilo bi pogrešno opterećivati se time. Nemoguće je u dva, tri dana uigrati neke ozbiljne stvari. Međutim, dečki razumiju logiku igre. U tih par dana dajem im neke smjernice i ideje, upoznamo ih s protivnikom i dobro analiziramo njihova opterećenja," zaključio je izbornik.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na Rujevici predstavljen novi trener riječkog prvoligaša Igor Bišćan 10.10.2018., Rijeka - Na Rujevici je predstavljen novi trener rijeckoga prvoligasa Igor Biscan koji je potpisao cetverogodisnji ugovor s "bijelima". Novinarima ga je predstavio sportski direktor Srecko Juricic.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

POPIS KANDIDATA

Vratari: Adrian Šemper (Chievo), Ivan Nevistić (Varaždin), Dominik Kotarski (Ajax)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniči: Borna Sosa (Stuttgart), Domagoj Bradarić (Lille), Branimir Kalaica (Benfica), Vinko Soldo (KuPS), Boško Šutalo (Osijek), David Čolina (Hajduk), Marin Šverko (Mainz), Bruno Bogojević (Slaven Belupo), Joško Gvardiol (Dinamo)

Veznjaci: Luka Ivanušec (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (CSKA Moskva), Ivan Lepinjica (Rijeka), Darko Nejašmić (Hajduk), Mihael Žaper (Osijek), Neven Đurasek (Varaždin)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Mario Ćuže (Istra 1961), Antonio Marin (Dinamo), Ivan Dolček (Hajduk), Ivan Posavec (Varaždin)

Pretpozivi: Roko Baturina (Dinamo), Franko Kovačević (Hoffenheim), Petar Musa (Slovan Liberec)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo