KAKO ĆE IZGLEDATI DESETKOVANI VATRENI PROTIV PORTUGALA? / Dalić na jednu poziciju nema koga staviti. Igramo i bez napadača

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska se ovih dana jako mučila sa sastavljanjem momčadi, ozljede, koronavirus i suspenzije pokosile su ekipu za ovu akciju

16.11.2020.
21:06
Profimedia
VOYO logo

Hrvatskoj nogometnoj vrsti opstanak u elitnom rangu Lige nacija ovisi i teškoj utakmici s Portugalom. U šestom će kolu na svom Poljudu desetkovana Hrvatska dočekati moćni i potpuno rasterećeni Portugal, čiji je izbornik već najavio da ne kani popuštati i da će njegovi dečki dati svoj maksimum.

Portugalcima se priključio i Cristiano Ronaldo, koji će vrlo vjerojatno i zaigrati jer da neće vjerojatno ne bi niti dolazio. Utakmicu s Portugalcima najavio je Zlatko Dalić i usput je otkrio što očekuje od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Portugal je velika reprezentacija i žele dobiti svaku utakmicu. Očekujem Portugal u najjačem sastavu, ovo je prestižna utakmica i očekujem odličnu utakmicu", rekao je o Portugalu i zatim nastavio o Ronaldu.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

14.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, 4. kolo grupe 3, skupine A, Hrvatska - Francuska. Hrvatski izbornik Zlatko Dalic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

O Portugalu

"Čim je došao, dovoljno govori o njegovoj motivaciji i želji. Dobro da je došao. Nije ga bilo u prijašnjim utakmica protiv nas u prijateljskoj utakmici i u Ligi nacija. On je veliki igrač i njegova motovacija je ogromna," kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza u Švedskoj, hrvatska nogometna reprezentacija ugrozila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Međutim, Vatreni još uvijek imaju realne izglede za ostanak u Ligi A. U zadnjem kolu svjetski doprvaci će na Poljudu ugostiti Portugal, dok će Francuska i Švedska igrati na Stade de Franceu. Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini 3 Francuska je sa 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal ima 10 bodova i sigurno je drugi, dok Hrvatska i Švedska imaju po tri boda.

"Protiv Švedske nismo bili dovoljno agresivni, nismo bili borbeni i kompaktni. To nam je nedostajalo i protiv Portugala. Kada igraš protiv tako velikih reprezentacija ne može biti na 80 posto, nego svi moraju dati sve od sebe. U Portugalu se nismo snašli i bili smo bezopasni. Utakmica nam puno znači kako bi ostali u Ligi nacija. Nadam se da će biti zanimljiva utakmica", poručio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

14.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, 4. kolo grupe 3, skupine A, Hrvatska - Francuska. Luka Modric, Milan Badelj, Nikola Vlasic, Borna Barisic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tko će igrati?

Hrvatska se ovih dana jako mučila sa sastavljanjem momčadi, ozljede, koronavirus i suspenzije pokosile su ekipu za ovu akciju i Dalić sada protiv ovako jakog Portugala mora osmislit i nešto novo i učinkovito ako misli uzeti i bod.

Kritično je u obrani i Dalić je otkrio tko će vjerojatno zaigrati u zadnjoj liniji, a nije bajno niti u vezi u kojem nema zamjena za Marcela Brozovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrat će Bradarić, Lovren i Juranović, to je sigurno. Otpao nam je i Pongračić. Vidjet ćemo dalje. Budimir i Petković nisu spremni za cijelu utakmicu. Nama nedostaje i zadnji vezni. Tu moramo naći rješenje da su i Kovačić i Luka Modrić bliže napadu", rekao je Dalić.

Poznato je da je poslao poziv Mili Škoriću i vrlo vjerojatno će on biti četvrti igrač u obrani, ali pitanje je kako će izgledati ostatak ekipe. Niti Budimir niti Petković nisu na optimalnoj razini za cijelu utakmicu, Kovačića i Modrića će Dalić gurnuti na ofenzivne pozicije, a onda bi onu Brozovićevu poziciju, prema svemu sudeći, trebao zauzeti Marko Rog. Igrač je to koji može puno istrčati i ne snalazi se loše u obrambenim zadacima. Za prvu ruku neloše rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krila bi trebali igrati Ivan Perišić i Josip Brekalo, a u špici, odnosno na "lažnoj devetki" ili nekom "shadow strikeru", trebao bi igrati Nikola Vlašić. I dakako, na vratima će biti Dominik Livaković.

Sve u svemu Dalić nema previše izbora i momčad je takva kakva je i možemo se jedino nadati da će Hrvatska na pozitivan način zaključiti ovu akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo