Bolna istina: Hajduku će 30 milijuna trajati do Božića!

Splićanima bi u četvrtak trebao biti odobren kredit. Od tih 30 milijuna, gotovo polovica otpada na obveze prema igračima, klubovima duguju 6.6 milijuna, bivšim trenirima još 2.

23.10.2012.
10:47
VOYO logo

U Hajduku slijede burni dani. Malo olakšanje jer će stići kredit spasa. To će se (vjerojatno) dogoditi u četvrtak, nakon što o tome raspravi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Kako su u splitskom klubu napravili plan sanacije i restrukturiranja, to bi trebala biti samo formalnost.

No, slijede otkazi. Taj plan sanacije možemo nazvati rezanjem jer će Hajduk smanjiti broj zaposlenih, smanjiti izdatke na 'nepotrebne troškove', a manje plaće bit će predviđene i za igrače. Pitanje koje sve zanima jest - na što će Hajduk potrošiti tih 30 milijuna kuna kredita? Isključivo na dugove, jer je u njima do grla. Bijeli će taj novac samo proslijediti na račune vjerovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupne obveze prema igračima su gotovo 14 milijuna kuna, a prednjače Marijan Buljat (3.57 milijuna kuna), Srđan Andrić (2.59 milijuna), Hrvoje Vejić (2.33 milijuna) i Ahmad Sharbini (1.85 milijuna).

Ostalim klubovima Hajduk duguje 6.6 milijuna kuna. O suspenziji i (ne)isplaćivanju Šibeniku 4.733.333 kune ispisalo se na stotine kartica teksta. Konačno će i posrnuli drugoligaš dobiti financijsku injekciju, kao i Osijek kojima Splićani moraju isplatiti 1.6 milijuna kuna. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Croatia Sesvete potražuje 171.623 kune, dok Vinogradar čeka svojih 50.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneri traže svojih 2.1 milijun kuna, od čega gotovo polovica pada na Bugarina Krasimira Balakova i njegov stožer. Balakovu se duguje 593.639 kuna, a asistentima Iliji Gruevu i Jonču Arsovu ukupno 359.172 kune. Obveze prema zaposlenicima u radnoj zajednici su još 3.25 milijuna kuna.

I kada sve zbrojimo dolazimo do 26 milijuna kuna koje Bijeli moraju samo proslijediti uokolo. Ostatak od četiri milijuna će brzo nestati, svaki mjesec Hajduku samo za plaće treba dva milijuna kuna. Dakle, novac će nestati do kraja godine, a kredit treba i vratiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo