KAKO ĆE DALIĆ OVAJ PUT REAGIRATI? / Mamić gura u reprezentaciju svog hit-igrača. Hoće li ga izbornik ignorirati kao nekada Bjelicu?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Stekli smo nekako dojam ranije da Dalić baš i ne voli kada mu se ovako nameću igrači

15.1.2021.
12:18
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ove sezone, nedvojbeno, apsolutni hit-igra Dinama bio je mladi i perspektivni branič Joško Gvardiol. Čovjeku je tek 18 godina, a već je ključni igrač u obrani momčadi Zorana Mamića i ostvario je veliki transfer u RB Leipzig vrijedan 16 milijuna eura i uz neke bonuse mogao bi narasti i na više od 20 milijuna eura.

Gvardiol je prvi dio sezone igrao na dvjema pozicijama, na stoperskoj i kada je to bilo potrebno na poziciji lijevog beka. Posao je odradio i više nego dobro, što se dakako najbolje vidi na rezultatima Dinama koji je prvi u HNL-u i koji je uspio izboriti nokaut-fazu Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 29, 2020: Dinamo Zagreb's head coach Zoran Mamic shouts instructions in a UEFA Europa League Group K football match between CSKA Moscow and Dinamo Zagreb at CSKA Arena. The match ended in a 0-0 draw. Mikhail Tereshchenko/TASS,Image: 566279270, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Mamić ga želi u reprezentaciji

Odlične su vijesti i te da Gvardiol ostaje do ljeta u Dinamu. Leipzig ga nije povukao u zimskom prijelaznom roku, iako je bilo naznaka da bi zbog dobrih igara mogao u Njemačku prije vremena. No, Gvardiol ostaje i Mamić na njega ozbiljno računa u nastavku sezone, ali sada se pak pojavilo novo i sasvim legitimno pitanje. Je li Joško Gvardiol zaslužio poziv Zlatka Dalića u reprezentaciju?

Zoran Mamić dao si je nešto slobode i preko Sportskih novosti kazao je kako bi volio vidjeti nekolicinu svojih igrača u reprezentaciji, te da Gvardiol zaslužuje biti u prvih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlost je pokazala da kad god Zdravko ili ja govorimo o reprezentativnom kadru, onda to u javnosti izaziva negodovanja. Ali, sad se neću plašiti kazati - osim na Livakovića, Petkovića i Oršića, svakako treba obratiti pozornost na Joška Gvardiola! Ne samo obratiti pozornost, Gvardiol treba biti u prvih jedanaest hrvatske reprezentacije! Ne želim izborniku nešto nametati ili soliti pamet, ali Joškova pozitiva, kvaliteta i sve što on nosi je - svemirska! Također, Lovro Majer je iskoračio ogromnim koracima, također zaslužuje pozornost izbornika. Znam da je u igri i Europsko prvenstvo U-21 u ožujku, vjerujem da će izbornici Igor Bišćan i Zlatko Dalić naći zajednički jezik. Očekujem da Gvardiol i Majer igraju kao bitni igrači na Euru za mlade, a zašto ne i na seniorskom Euru za Vatrene! Također držim da Kristijan Jakić i Luka Ivanušec moraju biti u fokusu", rekao je Mamić za SN.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

19.12.2020., Zagreb - Stadion Maksimir . 1. HNL - 16. kolo, NK Dinamo - Varazdin.Josko Gvardiol, Petar Stojanovic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Incident s Bjelicom

E sada, stekli smo nekako dojam ranije da Dalić baš i ne voli kada mu se ovako nameću igrači. Konkretno mislimo na situaciju s Nenadom Bjelicom 2019. godine kada je ovaj pokušao sugerirati izborniku da bi valjalo pozvati Dinu Perića, Nikolu Moru i Mislava Oršića. Bjelica je tada slično govorio, ali je, za razliku od Mamića bio oštriji. Bjelica je tada prozvao izbornika da uopće nema komunikaciju s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, u sedam mjeseci nisam razgovarao s izbornikom u vezi s igračima Dinama! Ali sad postoji šansa da se čujemo", rekao je prije dvije godine Bjelica.

"Imamo mi kandidata i materijala za reprezentaciju, vjerujem da će izbornik Dalić nagraditi naše igrače pozivom", napomenuo je tada Bjelica. Dalić zapravo nikada javno nije odgovorio Bjelici na ove konstatacije, štoviše samo ga je ignorirao i to zato jer mu navodno nije baš najbolje "sjela" ovakva retorika, što je zapravo i logično jer nitko ne voli da mu se treća strana petlja u posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da budemo jasni, Gvardiol vjerojatno zaslužuje poziv i Mamićeva retorika bila je svakako blaža te je još i naglasio da bi moglo biti negodovanja, ali opet pitanje je kako će Dalić reagirati na poguravanje igrača u reprezentaciju. Petković, Perić i Oršić, sasvim zasluženo, upali su u reprezentaciju, ali ne baš odmah kada je Bjelica slao apele, a vidjet ćemo koliko će biti potrebno da upadne Gvardiol.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo