Swansea - City 2:3 / Kakav Cityjev povratak! Swansea bio na korak do senzacije, a onda su na scenu stupili suci

Image
Foto: AP Images

Velšani su vodili 2:0 do 69. minute, ali u polufinale je FA kupa prošao engleski prvak

16.3.2019.
20:25
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja izborili su plasman u polufinale FA kupa nakon što su na gostovanju pobijedili drugoligaša Swansea City s 3:2 postigavši tri gola u posljednjih 20 minuta.

Međutim, iza utakmice ostali su veliki repovi jer su gosti drugi gol zabili iz sumnjivo dosuđenog kaznog udarca, a treći iz očitog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo u 20. minuti golom Matta Grimesa s bijele točke. Kazneni udarac je izborio Connor Roberts prevarivši Fabiana Delpha koji je zakasnio s reakcijom i oborio domaćeg veznjaka. Samo devet minuta kasnije Labudovi su izveli fantastičnu kontru koju je sjajnim golom realizirao Bersant Celina, inače igrač Cityja na posudbi u redovima velškog kluba.

Aktualni engleski prvak u prvom je dijelu imao četiri sjajne prilike, no Šveđanin Kristoffer Nordfeldt branio je fantastično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City se vratio u život u 69. minuti kada je Bernardo Silva iskoristio pogrešku domaće obrane. Devet minuta kasnije gosti su izjednačili iz dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca koji je izveo Sergio Aguero pogodivši vratnicu, no lopta se odbila u švedskog vratara završivši u mreži.

Samo tri minute kasnije Šveđanin je u razmaku od svega nekoliko sekundi dva puta sjajno reagirao. Prvo je Sterlingov udarac skrenuo u vratnicu, a potom obranio Agueru koji je natrčao na odbijanac. U 87. minuti ni sjajni Šveđanin ništa nije mogao, Bernardo Silva je ubacio, a Aguero zabio za 3:2, ali iz zaleđa i plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranije odigranom susretu Watford je pobijedio Crystal Palace s 2:1. Domaćin je poveo u 27. minuti golom Etieena Capouea, izjednačio je Mitchy Batshuayi u 62. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Andre Gray u 79. minuti.

Watford se sedmi put u povijesti plasirao u polufinale FA kupa, no samo je jednom stigao do finala, 1984. pod vodstvom Grahama Taylora. No, u finalu je izgubio od Evertona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras se još sastaju Wolverhampton i Manchester United, a posljednji četvrtfinalni par je u nedjelju kada se sastaju Millwall i Brighton & Hove Albion.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo