Kakav obrat: Klubovi imaju plan kako 'prevariti' HNS!

Varaždinci i dalje pokušavaju dogovoriti odgodu isplate dugova za nekoliko bivših igrača. Ne uspiju li, zbog suspenzije nemaju pravo igrati 19. kolo HNL-a protiv Rijeke u petak.

24.2.2012.
7:42
VOYO logo

Neće ih spasiti ni najavljeno podizanje zahtjeva za pokretanje stečaja. Za postupak proglašenja stečaja ipak je potrebno malo više od nekoliko sati, a utakmica s Rijekom zakazana je za 17 sati.

Kako u stečajnom postupku vjerovnici imaju rok od mjesec dana da prijave svoja potraživanja, upitno je mogu li Varaždinci stečaj realizirati i do sljedećeg prvenstvenog kola. Ne odigraju li dvije utakmice, varaždinski prvoligaš bit će bačen u najniži rang natjecanja, a to je u ovom slučaju Druga županijska liga, odnosno peti stupanj natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pregovorima s vjerovnicima Milan Pavličić i dalje je bio najtvrđi orah.

"Ne dobijem li sad novac, više ga nikad neću vidjeti", kaže Pavličić, kojem Varaždinci ne duguju 1,2 milijuna kuna, kako je u prvom trenutku rečeno u klubu, nego bi ukupni dug s glavnicom i zateznim kamatama moglo narasti na nevjerojatnih dva milijuna kuna! Ipak, Varaždinci su uspjeli ishoditi odgodu isplate dugovanja trojici svojih bivših igrača, Pavličiću, Drevenu i Prahiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada se sa svojim potraživanjima, spominje se iznos od oko sto tisuća kuna, pojavio NK Čakovec, kojeg ni nakon dva sata pregovaranja čelnici Varaždina nisu uspjeli smekšati. Susjedi iz 17 kilometara udaljenog Čakovca traže naplatu cijelog iznosa i to odmah!

Vjerovnici u varaždinskom, ali i u slučaju drugih klubova koji su pod suspenzijom, ovog puta pušu na hladno. Kako kažu, u nogometnim krugovima priča se da klubovi s velikim minusima planiraju na kraju sezone proglasiti stečaj s preustrojem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da svi sele u Drugu ligu, no, kako bi se hrvatska nogometna liga u tom slučaju znatno smanjila, klubovi se nadaju pozivnicama Hrvatskog nogometnog saveza, kojima bi se ponovno vratili u prvoligaško društvo. Nevjerojatna priča, ali u kuhinji hrvatskog nogometa i te kako moguća!

Trener Karlovčana Krešimir Ganjto najavio je rješavanje problema dugova bivšem igraču Viktoru Špišiću i skidanje suspenzije klubu. To su potvrdili i u tajništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je sa Špišićem riješen i prva rata od pedeset tisuća kuna bit će mu uplaćena prije utakmice. Je li ona formalno već sjela na njegov račun, ne znam, no novac je za tu namjenu osiguran i sve će se riješiti na vrijeme" rekao je Darko Lisac, glasnogovornik kluba.

Najveći vjerovnici dali su zeleno svjetlo – Osijek može nastaviti proces preoblikovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stečaj i likvidacija nisu bili ni u čijem interesu", kazala je vršiteljica dužnosti direktorice kluba Valentina Koprivnjak.

Sljedeći korak u procesu pretvaranja udruge građana u sportsko dioničko društvo je na Gradskom vijeću koje treba odlučiti o zaključivanju ugovora o korištenju stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo