KAKAV JE KOVAČIĆ ZAPRAVO IGRAČ? / Englezi objavili zanimljiv članak o Vatrenom. Jedna rečenica urezuje se u pamćenje

Image
Foto: Profimedia

Kovačić je od samog početka ere Franka Lamparda jedan od ključnih igrača i prema mnogima baš je on trenutno prvo ime kluba

29.6.2020.
8:57
Profimedia
VOYO logo

Chelsea se plasirao u polufinale nakon što je u nedjelju u četvrtfinalu u gostima pobijedio Leicester s 1-0 pogotkom Rossa Barkleyja u 63. minuti. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je drugo poluvrijeme za londonske "Bluese", a odigrao je uistinu maestralnih 45 minuta.

Kovačić je od samog početka ere Franka Lamparda jedan od ključnih igrača i prema mnogima baš je on trenutno prvo ime londonskih plavaca, a to je dokazao baš u utakmici s Leicesterom. Koliko je Kovačić zapravo dobar i važan za Chelsea govori i članak engleskog The Suna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski reprezentativac ušao je na poluvremenu i zajedno s Barkleyjem oživio je vezni red Chelseja u kojem su do tada igrali blijedi Mason Mount i tinejdžer Billy Gilmour, kojem pak ozbiljno nedostaje iskustva i koji je podosta griješio. Uvođenje Kovačića zapravo je bio trenutak koji je preokrenuo igru u Chelseajevu korist", stoji u tekstu The Suna.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Chelsea Manager Frank Lampard prepares to bring on substitutes Mateo Kovacic of Chelsea and Callum Hudson-Odoi of Chelsea Chelsea v Bournemouth, Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 14 Dec 2019,Image: 488090836, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no

'Gospodar lutaka'

Zatim su Englezi napisali jednu rečenicu koja se doista urezuje u pamćenje. "Barkley je zabio u 71. minuti, a iako Kovačić nije sudjelovao u tom pogotku, Hrvat je zapravo bio 'gospodar lutaka' Chelseajeve igre i on je povlačio sve konce", piše tako The Sun i zatim pojašnjava zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvat je pružio potrebnu snagu Chelseaju prilikom visokog pritiska, posebice kada su lovili taj pobjednički pogodak. Bio je sudionik baš svake akcije, sprintao je 'box-to-box' i tako svih 45 minuta", objašnjavaju Englezi.

Potom navode kako bi Kovačić od sada trebao imati zacementirano mjesto u momčadi. "Započeo je samo jednu utakmicu otkako je prvenstvo opet počelo, ali sada je, nakon ove utakmice s Leicesterom, sigurno izborio svoje mjesto u prvoj momčadi", stoji u tekstu Suna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim još naglašavaju kako je Kovačić najsvestraniji i zapravo najbolji na svojoj poziciji kada je u formi te da je sposoban utjecati na igru na više različitih načina.

"Bit će zaista pravo čudo ako mu Lampard ne pruži priliku u prvoj momčadi u sljedećoj utakmici", zaključuju tako članak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo