JUŽNOAMERIČKI LEICESTER: / Prošle sezone igrali u drugoj ligi, a sad po prvi put postali prvaci

Image

S južnoameričkog kontinenta, točnije, iz Urugvaja stiže nogometna priča koja nepogrešivo podsjeća na ovogodišnju Leicesterovu bajku u Premiershipu.

30.5.2016.
14:37
VOYO logo

"Lisice" su se lani jedva spasile od ispadanja, a ove sezone, protiv svih prognoza i zdravog razuma, s već otpisanim igračima i trenerom gubitnikom, na zalasku karijere, osvojile svoj prvi naslov engleskog prvaka.

Priča o engleskoj "pepeljugi" očito je inspirirala jedan mali klub iz Urugvaja. Momčad Plaza Colonije, koja je prošle sezone bila drugoligaš, slavi prvi naslov prvaka u 99-godišnjoj povijesti kluba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budžet od 720.000

Plaza Colonia, koja dolazi iz grada od svega 25.000 stanovnika, osvojila je urugvajsku Clausuru, drugi dio prvenstva u konkurenciji slavnih Penarola i Nacionala koji zajedno imaju 92 naslova. Kolo prije kraja, momčad čiji budžet nije ni milijun eura (720.000), titulu je osigurala u gostima, pobjedom 2:1 kod Penarola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbilo se to točno godinu dana nakon što je momčad osigurala prolaz u najviši razred urugvajskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada sam svima obećao da ćemo, ako ostanemo u ligi, pojesti pizzu na centru igrališta. Obećanje sam ispunio. Sad obećavam da ćemo propješačiti cijeli put, svih 70 kilometara od Montevidea do naše Colonije del Sacramento. Moći ćemo razmisliti o ovome što smo postigli", kazao je trener Plaze Eduardo Espinella.

Colonia je u Aperturi, dijelu prvenstva koji se igra od ljeta do zime bila tek 13. Tad je slavio Penarol protiv kojeg će neočekivani junaci iz Plaza Colonije igrati za sveukupnog prvaka Urugvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo