NIJEMCI TVRDE /

Ovo se neće svidjeti navijačima: Klopp sve već znao prije dvije godine, obvezao se gazdi na samrti

Image
Foto: Profimedia

Karizmatični trener podigao je prašinu svojim neobičnim povratkom u nogomet

11.10.2024.
11:08
Profimedia
VOYO logo

Prije nekoliko dana vijest o povratku Jurgena Kloppa odjeknula je nogometnim svijetom. Ipak miljenici ovoga karizmatičnog trenera nisu očekivali kako će njegov povratak biti u omraženom Red Bullu gdje bi njemački trener trebao biti koordinator svih klubova pod vlasništvom te korporacije.

Image
KVALIFIKACIJE U JUŽNOJ AMERICI /

Brazil se spasio u zadnjim minutama, Messi i društvo kiksali na užasnome terenu

Image
KVALIFIKACIJE U JUŽNOJ AMERICI /

Brazil se spasio u zadnjim minutama, Messi i društvo kiksali na užasnome terenu

Naime Red Bull Leipzig, pa time i ostali sestrinski mu klubovi u Njemačkoj imaju negativni status među navijačima. Nijemci su izrazito strogi po pitanju uprave kluba i smatraju da oni pripadaju navijačima tako da klubovi s bilo kakvim bogatašima kao apsolutnim vlasnicima im nisu dobrodošli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo ljeto Klopp je iznenadio navijače Liverpoola svojim odlaskom. Navijači su smatrali kako će omiljeni njemački trener koji ime je doveo Ligu prvaka i dugo očekivanu Premier ligu ostati još dugo projekt kluba s Anfielda.

Ipak prihvatili su odlazak Kloppa, no zasigurno nisu očekivali ovakav brzi povratak iz privremene mirovine. No ono što su njemački mediji otkrili moglo bi ih dodatno razljutiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime njemački Merkur iznosi priču kako je o novome poslu Klopp veće sve znao 2022.

Glavni krivac za dolazak Jurgena u grupaciju Red Bulla njihov je pokojni vrhovni čovjek Dietrich Mateschitz. On je prema Nijemcima u vili u Salzburgu osobno uvjerio Kloppa da dođe u Red Bull i sklopi ugovor za koji bi trebao početi u siječnju 2025. Nekoliko tjedana kasnije tada 78- godišnji tvorac RB-a je preminuo, ali je uspio u posljednjim trenucima napraviti sjajan posao.

Sve je to komentirao Helmut Marco, glavni savjetnik RB-a za autosport:

“Nevjerojatno je kako je takav megaposao mogao tako dugo ostati tajna. To nikada ne bi bilo moguće u Formuli 1.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klopp se stoga vraća u njemački nogomet od 2025. Bit će zanimljivo vidjeti reakciju navijača Borussije Dortmund. Žuti zid najveći je kritičar Red Bulla koje je sigurno potez njihovog bivšeg trenera i miljenika razočarao.

POGLEDAJTE VIDEO: Josip Tadić u novom podcastu Net.hr-a otkrio istinu o onom ludom izlasku s Mandžom u Odžaku koji je odjeknuo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo