REDSI SE NISU PROSLAVILI / Jurgen Klopp sipao žuč nakon debakla u Manchesteru: 'Apsolutno neprihvatljivo, mogli su raditi što god su poželjeli'

Image

Drugi City sada ima 64 boda, pet manje od vodećeg Arsenala, koji od 16 sati igra protiv Leeds Uniteda, dok je Liverpool ostao šesti sa 42 boda, koliko imaju i sedmi Brighton and Hove Albion te osmi Brentford.

1.4.2023.
17:44
VOYO logo

Aktualni engleski nogometni prvaci, igrači Manchester Cityja u prvoj su utakmici 29. kola Premier lige na svom stadionu uvjerljivo svladali Liverpool sa 4-1 (1-1).

Image
VRHUNSKI GRAĐANI /

Potpuni debakl Liverpoola u velikom derbiju: Guardiolin stroj 'samljeo' Salaha i društvo

Image
VRHUNSKI GRAĐANI /

Potpuni debakl Liverpoola u velikom derbiju: Guardiolin stroj 'samljeo' Salaha i društvo

Iako je City imao dominaciju od samoga početka susreta, prvi gol postigli su gosti. Jota je u 17. minuti izbjegao zaleđe, ušao u kazneni prostor gdje je odlično zagradio loptu i omogućio Salahu da dotrči iz drugog plana i preciznim udarcem zatrese mrežu. No, prednost Liverpoola trajala je tek 10-ak minuta, u 27. minuti domaći su izveli preciznu akciju u kojoj su dodavanja izmjenjivali Mahrez, Gundogan i Grealish, a engleski je reprezentativac potom uputio oštar prizemni centaršut u srce kaznenog prostora gdje je natrčao Alvarez i poravnao na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje pobjednika riješeno je početkom drugog poluvremena kada je City s dva gola izgradio prednost od 3-1. Nakon samo 53 sekunde igre u nastavku domaći su poveli, Mahrez je provio desni bok i ubacio loptu u kazneni prostor gdje je natrčao De Bruyne koji je pogodio za 2-1. U 53. minuti već je bilo 3-1, Alvarezov udarac sa 10-ak metara blokorao je Alexander-Arnold, ali je odbio loptu samo do Gundogana koji je pogodio uz desnu vratnicu nemoćnog Allisona. Konačni rezultat postavio je Grealish nakon duplog pasa s De Bruyneom u 74. minuti.

'Nedopustivo kako smo izgubili'

Trener Liverpoola Jurgen Klopp bio je jako ljut nakon ovog poraza svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo poluvrijeme bilo je slično kao u prošlim utakmicama odigranim ovdje. City uvijek ima veći posjed, ali imali smo dobre trenutke. Bili smo strpljivi i stvarali smo im probleme. Zabili smo prekrasan gol pa imali još jedan dobar trenutak. Lopta je nesretno prošla Robertsonu kroz noge i oni su izjednačili. No, sve je pokvario početak prvog poluvremena kada smo primili dva brza gola. Teško je prihvatiti način na koji smo ih primili. Iskreno, to je apsolutno neprihvatljivo. City je nakon toga kontrolirao utakmicu", Rekao je Klopp.

"Otvorili smo se, a oni su mogli raditi što su htjeli. Imali smo sreće što nisu bili pohlepni. Možemo im zahvaliti što su zabili još samo jedan gol. Moglo je biti drugačije, što je za nas jako loše. Imali smo svojih par trenutaka, ali nedopustivo je kako smo izgubili. Teško je vratiti se na 1:3. Četiri igrača su odigrala ok. Ne znam gdje su bili ostali. Za tri dana igramo protiv još jedne jake momčadi (Chelsea, op. a.). Za nas je sutra velik dan. Moramo raditi na onome što smo vidjeli danas jer se to sve češće događa", zaključio je trener Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo