Jurčić: 'Zar da Lovrena pitam za taktiku?'

Nova je zahtjevna utakmica pred Dinamom.

19.9.2011.
17:18
VOYO logo

Radi se o utakmici šesnaestine finala Hrvatskog kupa koja se igra u utorak.

"O Radoboju nemam što reći, nemam informacije o njima, nisam ih gledao. Mogu govoriti o svojim igračima. S Varaždinom smo dali šansu dečkima koji nisu puno igrali u europskim susretima, čak ni u domaćem prvenstvu. I sutra će šansu dobiti oni koji su imali minimalnu minutažu. Bez obzira na razinu suparnika, očekujem novu energiju, sad je konkurencija jako velika. Želim da ta zdrava konkurencija potraje što dulje, da se bore za svoje minute", kazao je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da Cufre još ne radi s momčadi, kao ni Tonel (skočni zbog), no Portugalac će biti brzo spreman, možda već danas može početi trenirati.

Što je s Miljenkom Rakom, ostaje li član stručnog stožera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će u utorak s nama poslijepodne na treningu, nije vrijedno spomena", kazao je uoči treninga Jurčić i još malo progovorio o motivaciji svojih igrača za današnji odlazak u Radoboj. "Igrat će oni koji misle da zaslužuju veću minutažu, pa neka pokažu da ju doista zaslužuju. Dobro je došla ta utakmica, jer i u pauzi reprezentacije smo igrali, igračima koji manje igraju trebaju utakmice. Motivacija neće biti vrhunska, ali ne bi trebalo biti problema".

Jurčić je pogledao susret Lyona i Marseillea, Lovrenova momčad sljedeći je suparnik plavih u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Mario Cvitanović je bio tamo. Brzi su i moćni, imam izvještaje s četiri, pet utakmica, oni doma i vani igraju uglavnom na kontru. I s Marseilleom je bilo tako, zabili su dva gola, možda prvi nije bio regularan. Marseille je napadao, a Lyon jako brzi u izlazio. Gledao sam i Real, čudna utakmica. Imali su igrača manje, a u tom periodu posjed lopte 80 posto, pa izgubili". Ima li Dinamo zasluga za taj poraz od Levantea?

"Ne znam, iako Levante igra slično, agresivno. Vjerojatno je Real mislio da će moći napraviti nekakve eksperimente, vraćaju ozlijeđene igrače, Ronaldo je bio na klupi. A ni vrhunske momčadi bez par igrač više nisu vrhunske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoćete li se čuti s Lovrenom prije utakmice u Lyonu?

"To ne bi bilo prikladno. Bili smo u kontaktu, čestitao je na ulasku u Ligu prvaka, ali ne bi bilo u redu da ga sad zovem. Moram poštivati njegov mir i pripremu za utakmicu, ne bi bilo korektno. Što da ga pitam za taktiku?", nasmiješio je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109170430006 arti-201109190171006 arti-201109170162006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo