Jurčić našao savršen način za motivaciju igrača!

Trener Dinama Krunoslav Jurčić u ponedjeljak vodi svoje igrače u Lyon, a uoči puta je sijao optimitizam i vjeru da njegova momčad može pobijediti Francuze.

26.9.2011.
11:03
VOYO logo

Dinamo ide u Lyon tražiti prve bodove u Ligi prvaka, a Kruno Jurčić na put vodi 19 igrača, jedan od njih je ili Tomečak ili Krstanović, ovisno o stanju ozljede.

"Za razliku od nas, Lyon je iz malo šansi zabio puno golova. Potvrdilo se da su Gomis i Bastos najopasniji", kazao je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TdeRsOcHttcIBIsb

Kako ih zaustaviti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke stvari ponavljaju, imaju svoje sheme, specifična kretanja i to nije slučajno. Recimo, kad dva zadnja vezna uzmu loptu, daju je lijevo Bastosu, zato će to zatvarati Leko i Vida. Gomis na centaršut ne ide ispred, nego iza igrača... Očekujem da će nas u dijelu utakmice pokušati pritisnuti, kao što su krenuli i protiv Ajaxa, ali neće odustati od svog načina igre, čvrstog bloka i brzog izlaska", analizirao je trener Modrih koji je zatvorio trening.

"Ma, dobio sam španjolske novine koje su izašle dan prije i na dan naše utakmice s Realom. Imali su sve naše kombinacije sa sastavima, sve naše prekide. Ne mora Lyon sve znati, nek se ljudi malo pomuče."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li optimist?

"Jesam. Pokušavam svoje igrače uvjeriti da možemo pobijediti Lyon u Francuskoj. Znate, nama je 1998. Ćiro Blažević stalno govorio da ćemo biti svjetski prvaci. Nitko mu nije vjerovao, izgubili smo neke pripremne utakmice, atmosfera nije bila dobra, ali on je i dalje tvrdio da ćemo biti svjetski prvaci. I onda smo dobili veliku priliku protiv Francuske u polufinalu. Da smo vjerovali da možemo biti svjetski prvaci, moglo je biti svašta, ali nismo u to vjerovali. Moramo vjerovati u sebe i tu priliku iskoristiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to će ipak trebati bolja realizacija.

"Lyon je zabio Bordeauxu iz polušansi, tako to rade iskusne momčadi. Imamo problema, stvaramo puno šansi, ali ne zabijamo pa je dojam o našoj igri lošiji. Rekao sam Rukavini, Beqiraju i Krstanoviću – sanjajte o realizaciji, zamišljajte situacije, vježbajte, ali nemojte se opterećivati time. Imamo sreću da puno naših veznih zabija, a strijelci će već proraditi, doći će i oni do zabijanja golova", mirno govori Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dva dana prije utakmice čak ni Dejan Lovren nije znao gdje će ih trener Remi Garde povesti u izolaciju u kojoj će biti do Dinama.

Lyonov trener u nedjelju je nakon treninga iznenadio. Pitali smo ga zar Dinamo toliko dobro poznaje da mu nije trebao špijun na utakmici s Lokomotivom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A, ne, nije točno. Moj je čovjek bio na toj utakmici, samo se nije najavio. I te kako mi je bilo važno dobiti izvješće s posljednje Dinamove utakmice", kazao je Garde.

Koliko Remi Garde zna o Dinamu, naravno, nije otkrio. Kaže da je gledao snimku utakmice s Realom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma Dinamo je dobar, jako dobar, čak se usudim reći da nije slabiji od nas. U toj skupini strši samo Real, koji je možda favorit i cijeloga natjecanja, a Ajax, Dinamo i mi smo u ravnopravnoj bitci za drugo mjesto. Dakle, u utorak moramo biti ozbiljni, koncentrirani i odgovorni, baš kao protiv Bordeauxa", zaključio je Garde.

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109231074006 arti-201109240244006 arti-201109250029006 arti-201109240036006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo