JUNAK GODINE: / Saznao da ima rak, odlučio se na bitku, a onda se vratio nogometu i kreirao filmsku priču

Image
Foto: Screenswhot: You Tube
22.3.2016.
8:54
Screenswhot: You Tube
VOYO logo

Ovom braniču se prije samo mjesec i pol srušio čitav svijet. Tada mu je doktor kazao da boluje od raka testisa. Ali ovaj mladi nogometaš je, nakon prvobitnog šoka, stisnuo zube i odlučio se "potući" s ovom teškom bolešću, odlučio je pobijediti u najvažnijoj utakmici svog života.

Odmah na početku terapije, Thesker je nagrađen dobrim vijestima koje su ga dodatno napunile samopouzdanjem i dobrom voljom. Dijagnoze na početku terapije su dobre, a samim time prognoze za njegov oporavak obečavajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Herojski branič zvijezda velikog slavlja

Nakon što je počeo s procesom liječenja, odnosno, nakon što je obavljen operacijski zahvat, Thesker uopće nije igrao. No, unatoč svojoj bolesti i liječenju, Rene Hake, trener Twentea, uveo je hrabrog Stefana u igru u 70. minuti domaće prvenstvene utakmice s AZ-om, kod vodstva gostiju 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thesker, koji u pet godina profesionalnog bavljenja nogometom nije zabio gol tada je napravio čudo. U pravom smislu te riječi. Thesker je glavom postigao oba gola njegove momčadi za konačnih 2:2. Naravno, herojski branič bio je zvijezda velikog slavlja s navijačima nakon utakmice koji su mu se, zajedno sa igračima i klupskim stožerom, poklonili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo. Zabio sam dva pogotka, a praktički nikad do sada nisam pucao u utakmici", kazao je uzbuđeni Thesker koji je počeo trenirati prije svega nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo