teška odluka / Jürgen Klinsmann nakon dva poraza u kvalifikacijama smijenjen s mjesta izbornika SAD-a

Image
Foto: Brian Lawless/Press Association/PIXSELL

Klinsmann je bio američki izbornik od 2011. godine, a na prošlom SP u Brazilu 2014. vodio je momčad do osmine finala

22.11.2016.
8:27
Brian Lawless/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Njemački nogometni stručnjak Juergen Klinsmann (52) više nije američki izbornik, objavio je Američki nogometni savez u ponedjeljak.

Reprezentacija SAD-a vrlo je loše krenula u završni krug kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji izgubivši na svom terenu od Meksika sa 1-2 i u gostima od Kostarike sa 0-4 u utakmicama igranima ranije ovoga mjeseca, a čelnici saveza odmah su reagirali otkazom iako je do kraja kvalifikacija ostalo osam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo donijeli tešku odluku o rastanku s Juergenom Klinsmannom. Želimo mu zahvaliti na predanom radu u proteklih pet godina", objavio je predsjednik US Soccera Sunil Gulati.

Klinsmann je bio američki izbornik od 2011. godine, brojni navijači reprezentacije tvrde da je američka reprezentacija pod njima zasjala u punom sjaju, a na prošlom SP u Brazilu 2014. vodio je momčad do osmine finala. Ipak, preko dva teška poraza iz kojih se definitivno očekivalo više, Savez nije mogao prijeći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će sljedeći nastup u kvalifikacijama SAD imati tek 17. ožujka protiv Hondurasa, čelništvo saveza ima dovoljno vremena za pronalaženje pravog nasljednika za Klinsmanna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo