NEGATIVAN RAAST / Josip Pivarić za RTL o ozljedama nogometaša u ligama petice: 'Misliš da je kraj ali se vratiš još bolji'

Image

Josip Pivarić za RTL o rastu broja ozljeda u ligama petice i o tome kako se vratiti nakon ozljede.

30.9.2022.
21:24
VOYO logo

Studija osiguravajućeg društva Howden otkrila je da su klubovima prošle sezone platili rekordnih 610 milijuna eura za troškove ozljeda. Troškovi ozljeda izračunati su množenjem jednodnevnih troškova igrača s brojem dana kada nije bio dostupan zbog ozljede.

Engleska Premier liga je na vrhu popisa ukupnih troškova ozljeda s brojkom od 219 milijuna eura za ukupno 1231 ozljedu, u usporedbi s 938 ozljeda prošle sezone, uključujući 97 samo za Chelsea. Premier liga je ispred španjolske La Lige na ovom poretku, s troškovima ozljeda igrača od 130 milijuna eura. U Francuskoj je prošle sezone porastao broj ozljeda u odnosu na prethodnu, a ukupni troškovi dosegnuli su iznos od 80 milijuna eura, od čega je polovicu ostvario samo francuski prvak PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupskoj razini, Paris Saint-Germain je europski klub s najvišim troškom zbog ozljeda, s ukupnih 40.7 milijuna eura za 91 ozljedu svojih igrača, što iznosi 450.000 eura po igraču. Paris SG je ispred Real Madrida (40.3 milijuna eura za 114 izostanaka) i Barcelone (33.2 milijuna eura).

Pogledajte što je o svemu rekao Josip Pivarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo