Nogometaš Torina / Josip Brekalo za RTL o novoj Dalićevoj formaciji: 'Moje je mišljenje da smo mi najbolji u 4-3-3 sustavu'

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Što misli o novoj formaciji Vatrenih i kako sebe vidi u tom sustavu Josip Brekalo je rekao ekskluzivno za RTL.

30.3.2022.
19:50
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo nije se mogao priključiti Vatrenima za vrijeme turnira u Dohi nakon što se zarazio koronavirusom. Time je Brekalo ostao jedini igrač s popisa kojeg izbornik Zlatko Dalić nije mogao isprobati u novom 3-5-2 sustavu.

Izbornikova zamisao bila je koristiti Brekala u kombinaciji s Juranovićem na desnom beku. Što misli o novoj formaciji Vatrenih i kako sebe vidi u tom sustavu Brekalo je rekao ekskluzivno za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je taj sistem dobio neku prolaznu ocjenu. Moje je mišljenje da smo mi najbolji u našem karakterističnom 4-3-3 sustavu, ali dobro je da reprezentacija ima više opcija i više sistema tako da možemo odgovoriti na različite protivnike," rekao je Brekalo.

"Sa mnom na toj poziciji dobiva se jedna doza ofenzive iz drugog plana. Naravno da nogomet kao takav evolvira i da se traže nove rješenja i novi sistemi tako da je razumljivo i da naš izbornik pokušava pronaći dobitnu kombinaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće biti problem igrati tijekom sezone

Nadolazeći Mundijal u Katru prvo je veliko nogometno natjecanje koje se ne održava u lipnju i srpnju, nakon završetka nogometne sezone u klubovima. Igra se u studenom i prosincu, u sredini nogometne sezone.

Image
Koga ste dobili? /

Isprobajte simulator ždrijeba za SP: Provjerite kakvu bi ste grupu izvukli Hrvatskoj

Image
Koga ste dobili? /

Isprobajte simulator ždrijeba za SP: Provjerite kakvu bi ste grupu izvukli Hrvatskoj

"Mislim da neće biti problem što je Svjetsko prvenstvo u tom vremenu jer će igrači biti spremniji nego inače," objasnio je Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da je sve osim prolaska grupe Hrvatske na velikim smotrama jedno veliko razočarenje. Ne bih poželio Brazil, ali sigurno bih volio da već u skupini dobijemo neku dobru reprezentaciju da vidimo gdje smo i šta smo... da znamo vrijedi li naša reprezentacija ali ne sumnjam u to da ćemo biti pravi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo