U Chelsea stigao Happy One: Dočekalo ga 250 novinara!

Kontroverzni portugalski nogometni stručnjak prozvao se 'posebnim' (the Special One) na predstavljanju kao Chelseajev menadžer prije devet godina.

10.6.2013.
16:49
VOYO logo

Mourinha je na Stamford Bridgeu dočekalo oko 250 novinara, a na pitanje je li i dalje 'poseban' odgovorio je:

"Ja sam Happy One. Jako sam sretan. Vrijeme leti. Puno se toga dogodilo u mom profesionalnom životu u zadnjih devet godina, ali iste sam prirode, imam isto srce, iste emocije i strast prema nogometu i svom poslu, ali sam drugačija osoba u ovom trenutku. Ako moram sebe opisati, opisao bih se kao sretnu osobu jer po prvi put dolazim u klub koji već volim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan može li ponoviti uspjeh iz prvog mandata u Chelseajau (dva premierligaška naslova, jedan FA Cup i dva Liga kupa), Mourinho je rekao:

"Želim vjerovati da je moguće. Znam puno ljudi koji pripadaju klubu, znam mentalitet i ambiciju koje klub ima. U svakom klubu u kojem sam bio uspio sam ostvariti uspjeh i osvojiti trofeje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni razlog Mourinhovog odlaska iz Chelseaja 2007. godine bilo je zahlađenje odnosa s vlasnikom Romanom Abramovičem, što danas negira.

"Prije svega, to nije istina. Čitao sam i slušao sam kako sam otpušten, kako je došlo do raspada odnosa, ali to nije istina. Mnogi nisu vjerovali da je to bio sporazumni raskid. Mislili smo da je to bilo najbolje za obje strane, za mene i za klub. Bilo je teško za oboje, ali bio je to uzajamni dogovor. Samo zato što nikad nije bilo zahlađenja odnosa moguće je da ja danas jesam ovdje. Mislim da sam ovdje jer prolazimo kroz najbolje periode naših karijera i spremni smo ponovo raditi zajedno. Ovoga su puta puno bolji uvjeti za uspjeh i ono što želimo, stabilnost. Moj odnos s Romanom mora biti privatan, to je ključno. Svi želimo isto, svi idemo u istom smjeru. Više sam nego sretan slijediti njegovu filozofiju u klubu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je Mourinho i riječ dvije o navijačima Chelseaja koji ga vole.

"Želim razjasniti da nisam izabrao ugodnu situaciju za svoju karijeru na poziciji na kojoj me navijači vole. Upravo je suprotno i sada su očekivanja viša. Klub ima posebnu bazu navijača. To je poseban klub jer navijači nikada ne zaborave one koji su za njega najviše napravili u prošlosti. Ali ja želim da me vole zbog onoga što mogu napraviti od sada pa nadalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prvog dana i predstavljanja Josea Mourinha kao novog menadžera u Chelseaju su odlučili unovčiti povratak kontroverznog portugalskog nogometnog stručnjaka.

Navijači tog londosnkog kluba obožavaju Mourinha, za razliku od prijašnjeg privremenog menadžera Rafe Beniteza, pa su u Chelseaju odlučili u prodaju u klupskom fan-shopu pustiti njegov dres s brojem 1 i napisom "Special".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho se, dakako, prozvao kao "the Special One" (posebni) na svom prvom predstavljanju kao Chelseajev menadžer 2004. godine, dok se na drugom prozvao "the Happy One" (sretni).

Nema sumnje kako će se Mourinhovi dresovi itekako dobro prodavati, a Chelsea će za svakog utržiti 62 funte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo