U SREDIŠTU SKANDALA! Sumnjiv je Kovačićev transfer: / 'Tada je šef bio Mamić, gdje je ostatak novca?!'

Image

Prema pisanju talijanske La Gazzette dello Sport, još se jedan Hrvat spominje kao osoba umiješana u malverzacije s novcem u nogometu što otkriva Football Leaks.

6.12.2016.
10:44
Play logo

Talijani su dali opširniji pregled igrača koji su upleteni u ovaj skandal, a među njima se spominje i ime Matea Kovačića. Hrvat je, prema izvještavanju La Gazzette dello Sport što prenosi Inter News, u središtu pisanja medija zbog svog sumnjivog transfera iz Dinama u Inter koji se sad spominje u kontekstu još jedne porezne prijevare.

VELIKI SKANDAL ‘FOOTBALL LEAKS’ TRESE EUROPSKI NOGOMET : I Modrić pod istragom španjolskih vlasti zbog utaje poreza!

Dinamo za Kovačića dobio samo 5,5 milijuna eura?!

Naime, Kovačič je iz redova hrvatskog prvaka prešao u slavni milanski klub u zimu 2013. godine u transferu vrijednom 11 milijuna eura. No, ono što upada u oko je podatak da je 50 posto od 11 milijuna eura teškog transfera otišlo tvrtki Profoot International Limited iz Hong Konga, a ta je tvrtka 2015. prava proslijedila drugoj tvrtki ista imena, sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tome je Dinamo za Kovačića dobio samo 5,5 milijuna eura. Kome je otišao ostatak, pitaju se Talijani.

shimmer fallback
shimmer fallback

'Kako to objasniti'

Play logo

"Kako to objasniti? Dokaz dolazi iz neobjavljenih dokumenata. Kad je Mateo prodan u Inter, Kovačićeva karijera bila je pod pravima tvrtke Profoot International Limited iz Hong Konga. Vlasnici? Nepoznati. U to vrijeme šef Dinama bio je Zdravko Mamić koji je trenutačno pod istragom USKOK-a zbog malverzacija u hrvatskom nogometu u koje su umiješani neki od transfera tada mladih igrača, kao što je to slučaj i s Lukom Modrićem prilikom prelaska iz Dinama u Tottenham", navodi portal Inter News ono što se pitaju svi talijanski mediji o ovom slučaju.

Španjolski El Mundo u utorak, pak, navodi kako je i Luka Modrić, poput suigrača Ronalda, izbjegao plaćanje poreza za prihode stečene tijekom 2013./14. u Španjolskoj, nakon što je jednoj luksemburškoj tvrtki u vlasništvu svoje supruge Vanje ustupio svoja prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo