U SREDIŠTU SKANDALA! Sumnjiv je Kovačićev transfer: / 'Tada je šef bio Mamić, gdje je ostatak novca?!'

Image

Prema pisanju talijanske La Gazzette dello Sport, još se jedan Hrvat spominje kao osoba umiješana u malverzacije s novcem u nogometu što otkriva Football Leaks.

6.12.2016.
10:44
VOYO logo

Talijani su dali opširniji pregled igrača koji su upleteni u ovaj skandal, a među njima se spominje i ime Matea Kovačića. Hrvat je, prema izvještavanju La Gazzette dello Sport što prenosi Inter News, u središtu pisanja medija zbog svog sumnjivog transfera iz Dinama u Inter koji se sad spominje u kontekstu još jedne porezne prijevare.

VELIKI SKANDAL ‘FOOTBALL LEAKS’ TRESE EUROPSKI NOGOMET : I Modrić pod istragom španjolskih vlasti zbog utaje poreza!

Dinamo za Kovačića dobio samo 5,5 milijuna eura?!

Naime, Kovačič je iz redova hrvatskog prvaka prešao u slavni milanski klub u zimu 2013. godine u transferu vrijednom 11 milijuna eura. No, ono što upada u oko je podatak da je 50 posto od 11 milijuna eura teškog transfera otišlo tvrtki Profoot International Limited iz Hong Konga, a ta je tvrtka 2015. prava proslijedila drugoj tvrtki ista imena, sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tome je Dinamo za Kovačića dobio samo 5,5 milijuna eura. Kome je otišao ostatak, pitaju se Talijani.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

'Kako to objasniti'

"Kako to objasniti? Dokaz dolazi iz neobjavljenih dokumenata. Kad je Mateo prodan u Inter, Kovačićeva karijera bila je pod pravima tvrtke Profoot International Limited iz Hong Konga. Vlasnici? Nepoznati. U to vrijeme šef Dinama bio je Zdravko Mamić koji je trenutačno pod istragom USKOK-a zbog malverzacija u hrvatskom nogometu u koje su umiješani neki od transfera tada mladih igrača, kao što je to slučaj i s Lukom Modrićem prilikom prelaska iz Dinama u Tottenham", navodi portal Inter News ono što se pitaju svi talijanski mediji o ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski El Mundo u utorak, pak, navodi kako je i Luka Modrić, poput suigrača Ronalda, izbjegao plaćanje poreza za prihode stečene tijekom 2013./14. u Španjolskoj, nakon što je jednoj luksemburškoj tvrtki u vlasništvu svoje supruge Vanje ustupio svoja prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo