HAJDUK GA NIJE HTIO, A ON JE OSTVARIO REKORDNI TRANSFER U HIT SERIE A: / Još je jedan talentirani igrač prošao ispod poljudskog radara

Image
Foto: PIXSELL/Atalanta

U Osijeku je stekao iskustvo igranja u različitim sustavima pa je tako zaigrao kao bočni igrač, ali i kao treći stoper u zadnjoj liniji

30.1.2020.
18:13
PIXSELL/Atalanta
VOYO logo

Nogometni klub Osijek u četvrtak je završio najveći transfer u povijesti kluba. Hit talijanske Serie A, ubojita Atalanta, službeno je predstavila 20-godišnjegBoška Šutala kao svog igrača, a Osijek se na klupskim stranicama oprostio od svog stopera i mladog hrvatskog reprezentativca. Šutalo je s klubom iz Bergama potpisao ugovor na pet godina, a Osijek će od transfera dobiti pet milijuna eura plus deset posto od idućeg transfera Šutala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ISPOD RADARA PROLAZI OSIJEKOV REKORDNI TRANSFER: /

U redove talijanskog velikana odlazi jedan od navećih hrvatskih talenata

Image
ISPOD RADARA PROLAZI OSIJEKOV REKORDNI TRANSFER: /

U redove talijanskog velikana odlazi jedan od navećih hrvatskih talenata

Prvu ponudu Atalante odbio

Podsjetimo, Šutalo je prvu ponudu Atalante odbio zato što su mu nudili premalu godišnju plaću, samo 200 tisuća eura, koliko je mogao dobiti i u Osijeku, pa na to nije htio pristati. Nova ponuda iz Italije došla je podebljana i ona je prihvaćena, te je Šutalo danas postao novi igrač kluba iz Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vranješev transfer nije više najveći u Osijeku

Dosad je najunosniji izlazni transfer u Osijeku bio onaj Jurica Vranješ koji je u njemački Bayer iz Leverkusena tada bio otišao za tri milijuna eura, a iza njega su Haris Hajradinović koji je za 2,5 milijuna eura otišao u Kasimpašu i hrvatski reprezentativni lijevi bek Borna Barišić, kojeg je kupio Glasgow Rangers za 2,45 milijuna eura.

Što se tiče Boška Šutala i njegovih igračkih kvaliteta, radi se o braniču koji može pokriti sve pozicije u zadnjoj liniji, od lijevog bočnog, preko stopera, do desnog bočnog, te je vrlo polivalentan igrač. U Osijeku je stekao iskustvo igranja u različitim sustavima pa je tako zaigrao kao bočni igrač, ali i kao treći stoper u zadnjoj liniji. Igrački je ponikao u Neretvi, nakon toga je igrao dvije godine u omladinskom pogonu RNK Splita, a nakon što su potonuli, otišao je u Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nuđen i Hajduku, ali ga na Poljudu nisu htjeli

Zanimljivo, ali u Slavoniju je otišao u ljeto 2017. godine, u isto vrijeme je nuđen i Hajduku, ali ga na Poljudu nisu htjeli, pa ga je kupio Osijek. Ne moramo niti napominjati kako bi Hajduku sad dobro došao igrač njegovih kvaliteta, ali eto, ponovno na Poljudu nisu znali prepoznati talent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stalni je reprezentativac u mlađim selekcijama, trenutno u selekciji U-21 pod vodstvom Igora Bišćana što je također bilo vrlo bitno za čelnike Atalante kada su krenuli u realizaciju ovoga posla. Šutalo se u Gradskom vrtu probio do prve momčadi, u kojoj je protekle jeseni upisao 16 nastupa u početnom sastavu.

"Šutalo je na vrijeme dobio šansu, nametnuo se upornim i marljivim radom, uz potencijal koji nije bio upitan. NK Osijek mu želi puno uspjeha u novoj sredini koja će za njega biti itekako izazovna!", stoji na web stranici NK Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo