TO OBJAŠNJAVA NEKE STVARI / Najveći svjetski talent otkrio razlog slabijih igara: 'Šest mjeseci sam igrao sa slomljenom kosti u nozi'

Image
Foto: Profimedia

Joao Felix nastupa za Atletico Madrid i Portugal, a na glasu je kao jedan od najboljih mladih igrača na svijetu

9.2.2022.
19:09
Profimedia
VOYO logo

Joao Felix prije koju godinu bio je na glasu kao jedan od najvećih talenata na svijetu.

Sa svega 19, 20 godina za Benficu je skupio 43 nastupa u svim natjecanjima, a pritom je zabio 20 pogodaka i podijelio 11 asistencija. Ujedno je i najmlađi igrač koji je postigao hat-trick u Europa ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KLUB OBJAVIO /

Andrej Kramarić drugi put pozitivan na koronavirus

Image
KLUB OBJAVIO /

Andrej Kramarić drugi put pozitivan na koronavirus

Felix je potom preselio u Atletico Madrid za 127 milijuna eura, što je apsolutni klupski rekord. Do sada je za Španjolce skupio 97 nastupa te je pritom postigao 22 pogotka i 12 asistencija.

Nije pružao predstave kakve su se očekivale

S obzirom koliko je uloženo u sada 22-godišnjeg Portugalca, mnogi smatraju kako nije pružio dovoljno dobre predstave za momčad Diega Simeonea. U prvoj sezoni nije bio na razini, a potom je dobro krenuo u 2020./2021. La Ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabijao je neke ključne pogotke, a zaradio je i nagradu za igrača mjeseca u Španjolskoj. Potom je uslijedila ozljeda gležnja i lošiji period u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je Felix otkrio da je vukao ozljedu gotovo šest mjeseci te da je i dalje bio spreman nastupati za Atletico.

Otkrio i razloge

"Bila je to teška sezona. Na početku sam bio jako dobar, a onda je uslijedila ozljeda. Šest mjeseci sam igrao sa slomljenom kosti u mojoj nozi. Ljudi toga nisu bili svjesni. Saznali su tek nakon operacije koju sam odradio nakon Europskog prvenstva", otkrio je Felix za The Athletic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak od teške ozljede nije bio nimalo lagan, a sada je napokon uhvatio ritam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico Madrid će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Manchester Uniteda, u kojem igraju reprezentativni kolege mladog Felixa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Brunom Fernandesom sam se čuo odmah kada smo saznali protivnike. On je jako dobar igrač i s njim je sjajno igrati. Cristiano Ronaldo je uzor za sve nas u reprezentaciji, daje nam puno savjeta, a mi ih volimo slušati", zaključio je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo