JESU LI VATRENI SVJESNI KAKVA IH KALVARIJA ČEKA AKO NE BUDU PRVI? / Novi format kvalifikacija nikako ne odgovara ekipi koja bude druga

Image

U ovom novom formatu Svjetskog prvenstva, Europa ima 13 mjesta zagarantiranih, a svi će svoja mjesta morati tražiti kroz kvalifikacije, ali isto tako i kroz Ligu nacija

25.3.2021.
12:01
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija katastrofalno je otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Popularni Vatreni izgubili su Ljubljani s 1:0, a odigrali su doista neuvjerljivo i slabo.

Ispalo je na kraju kako su sve momčadi u skupini u kojoj igra Hrvatska imali teške utakmice i pokazalo se kako niti Cipar niti Malta niti Rusija niti Slovačka, nisu bezopasni i da će do kraja kvalifikacija biti svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom novom formatu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Europa ima 13 mjesta zagarantiranih mjesta, a svi će svoja mjesta morati tražiti kroz kvalifikacije, ali isto tako i kroz Ligu nacija.

Image
Image

Modrić, Brozović i Kramer

Deset mjesta, to jest deset reprezentacija, upada preko kvalifikacija, a ostala tri mjesta popunjavat će se iz Lige nacija. Samo prvi u skupinama kvalifikacija idu izravno na Svjetsko, a drugoplasirani idu u play-off, koji će od sad biti dvostruki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dodatnim kvalifikacijama naći će se deset reprezentacija koje u skupinama završe na drugom mjestu i još dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija koje su izvan prva dva mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Tih će 12 reprezentacija tada krenuti i u doigravanje za tri mjesta koja vode na SP, a play-off će se održati u ožujku 2022. godine. Sistem je takav da će se ekipe podijeliti na mini-turnire i igrat će se na jednu utakmicu, prvo polufinala, a onda i finala utakmica. Pobjednici tih finala izborit će tri mjesta u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da Vatreni budu drugi, čeka ih prava kalvarija sljedeće godine i turnir u kojem nitko nema pravo na pogrešku. Pogrešku poput ove s potpunim autsajderom Slovenijom, recimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo