JESU LI U DINAMU I LOKOMOTIVI SVJESNI ŠTO SU ZAISTA NAPRAVILI? / Grad Zagreb gurnuli među samu elitu Lige prvaka

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagreb će ipak morati pričekati razvoj kvalifikacija da bi mogao reći da ima dva sudionika grupne faze

26.7.2020.
21:55
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Po prvi put u povijesti Zagreb će imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a još je nevjerojatniji podatak da se samo još tri europske metropole mogu pohvaliti time da imaju dva ili više predstavnika u najelitnijem europskom natjecanju.

Uz Zagreb to su Manchester, Madrid i Istanbul. Zagreb će ipak morati pričekati razvoj kvalifikacija da bi mogao reći da ima dva sudionika grupne faze Lige prvaka, ali za sada, ako računamo i kvalifikacije, može se ubrajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

25.07.2020., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, NK Osijek - NK Lokomotiva. Slavlje Lokomotive. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Dinamo počinje svoj put u trećem pretkolu Lige prvaka, dok će Lokomotiva krenuti u drugom. Manchester u elitno europsko natjecanje izravno šalje United i City, a istu čast ima i Madrid sa svojim Realom i Atleticom.

S Istanbulom je priča malo drugačija. Izravno će se plasirati Bašakšehir, dok će Bešiktaš morati u kvalifikacije i to od drugog pretkola. Postoji samo još mala šansa da Bešiktaš ne ode, a to je da Trabzonsporu CAS uvaži žalbu na izbacivanje iz eurpskih natjecanja koju su ranije pobrali zbog nepravilnosti s FFP-om.Trabzonspor je završio drugi, ali trećeplasirani Bešiktaš je zauzeo njihovo mjesto u Ligi prvaka upravo zbog sankcija UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo