JEDNOSTAVNO NEPODNOŠLJIVI: / Ugledni magazin sastavio ljestvicu najomraženijih osoba u svijetu nogometa

Image
Foto: AFP

Poznati engleski magazin FourFourTwo sastavio je popis najomraženijih osoba u svijetu nogometa.

2.12.2017.
10:00
AFP
VOYO logo

S obzirom da se radi o britanskom časopisu, na popisu od 50 ljudi prevladavaju osobe s Otoka ili oni koji su tamo proveli dio nogometne karijere. Svoje su mjesto u ovom društvu pronašli igrači, treneri, klupski dužnosnici, novinari... Ovo su petorica najomraženijih prema magazinu FourFourTwo:

5. Richard Keys

Riječ je o televizijskom novinaru i voditelju koji na našim prostorima i nije previše poznat, ali u Engleskoj definitivno nije previše omiljen. Kap koja je prelila čašu bile su seksističke izjave na račun sutkinje Sian Massey nakon kojih je bio prisiljen podnijeti ostavku na Sky Sportsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Michel Platini

Nekad sjajni nogometaš i miljenik velikog broja navijača postao je omražen nakon mandata na čelu Europske nogometne federacije (UEFA). Zbog kršenja etičkih pravila zabranjen mu je rad u nogometu na četiri godine. Francuz je kažnjen jer mu je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter 2011. godine isplatio teško objašnjivi honorar od dva milijuna švicarskih franaka za 'intelektualne usluge'.

3. Harald Schumacher

Slavni njemački golman jednom je prilikom u anketi provedenoj u Francuskoj završio ispred Adolfa Hitlera na ljestvici najomraženijih osoba. Njegov je grijeh divljački prekršaj polufinalu Svjetskog prvenstva 1982. godine. Njemački je vratar tada nokautirao Francuza Patricka Battistona koji je privremeno završio u komi, ostao bez dva zuba i slomio tri rebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Michel Platini i Harald Schumacher

2. Jose Mourinho

Aktualni trener Manchester Uniteda i nekadašnji Porta, Chelseaja, Intera i Real Madrida nikad nije spadao među omiljene figure u nogometu. Prgav, svadljiv, bahat... gdje god dođe stvara nove neprijatelje.

1. Sepp Blatter

Bivši predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) osramoćen je teškim korupcijskim skandalom. Blatterova 17-godišnja vladavina u FIFA-i prekinuta je 2015. godine nakon istrage koja je pokazala da su on i njegovi najbliži suradnici upleteni u brojne koruptivne radnje. FIFA je u konačnici kaznila Blattera osmogodišnjim izgonom iz nogometa, a naknadno mu je kazna smanjena na šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo