JEDINICA IZ POVIJESTI: / 'Nisam znao da je pozdrav Za dom zabranjen'

30.4.2015.
16:42
VOYO logo

Podsjetimo, Hrvatski nogometni savez i naša reprezentacija su kažnjeni jer se u nedavnoj utakmici protiv Norveške na Maksimiru, po tko zna koji put, orio ustaški poklič 'Za dom spremni'. UEFA-ina Disciplinska komisija je odlučila da više neće tolerirati skandiranje pozdrava koji je bio služben u političkom sustavu pod kojim su ubijene tisuće ljudi. Uostalom, zbog urlanja istog tog pokliča u mikrofon nakon utakmice protiv Islanda drastično je kažnjen i Josip Šimunić.

No, Olića ipak sve to čudi jer, tvrdi, da nije znao da je u pokliču 'Za dom spremni' nešto sporno. Valjda je imao istog profesora povijesti kao i Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S tim pokličem susretao sam se tijekom svih svojih sto nastupa za reprezentaciju i dok Joe Šimunić nije bio zbog toga kažnjen, nisam ni znao da je zabranjen. Ako su takva pravila UEFA-e, onda apeliram da se to više ne viče na utakmicama reprezentacije, jer bi UEFA-ina kazna mogla biti još rigoroznija. Samo, kako to kontrolirati, pa ne možete svima u publici nalijepiti flaster na usta", rekao je Olić u razgovoru za Večernji list i zaključio:

"Utakmica je sportska priredba koja bi trebala biti lišena iskazivanja vjerskih ili političkih stavova. Treba nam samo sportsko navijanje. Jako mi je žao što ćemo igrati bez publike."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo