STANITE U RED / Jedan od najboljih trenera na svijetu želi Hrvata, smiješi mu se transfer karijere: Postoji samo jedan problem za Vatrenog

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Borna Sosa na rubu je transfera karijere

18.7.2022.
17:04
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Iza hrvatskog reprezentativca Borne Sose (24) najbolja je sezona u karijeri. On je za svoj Stuttgart nastupio u 30 utakmica u kojima je zabio dva gola i deset puta asistirao te se afirmirao kao najbolji mladi lijevi bek u Bundesligi, pa i u cijeloj Europi.

Image
NEOČEKIVANI HEROJ /

Sjećate li se ovog cirkusa: Dinamo je već igrao s Ludogorecom i bile su to totalno divlje utakmice

Image
NEOČEKIVANI HEROJ /

Sjećate li se ovog cirkusa: Dinamo je već igrao s Ludogorecom i bile su to totalno divlje utakmice

Svojim sjajnim igrama privukao je pažnju najvećih europskih klubova. Već se pisalo da ga u svoje redove ovoga ljeta žele dovesti engleski velikani Chelsea, Arsenal i Tottenham te talijanski Juventus i Napoli, a povezivao se i sa španjolskim gigantom Barcelonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se pojavila priča da su se u utrku uključili njemački velikani - Bayern München i Borussia Dortmund te je često bio u središtu rasprava o odlasku iz Stuttgarta.

Velikani vrebaju

Posljednje se pisalo kako je Chelsea jedini ozbiljnije zagrizao za našeg lijevog beka, no u priču se sada uključio i prvak Engleske pod vodstvom jednog od najboljih trenera na svijetu - Pepa Guardiole. Riječ je naravno o Manchester Cityju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački Bild i cijenjeni Ben Jacobs, novinar CBS Sportsa prenose kako se u trku za Sosom priključio i City, a Jacobs navodi kako bi hrvatski reprezentativac mogao napustiti Stuttgart za svega 25 milijuna eura. Situaciju prati i trener Bayerna Julian Nagelsmann, koji bi volio vidjeti u dresu njemačkog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, isti izvori prenose kako u cijeloj priči postoji jedan problem za našeg Bornu - On je Guardioli tek plan B. Naime, prvi na listi želja za poziciju lijevog beka je Marc Cucurella koji je prošle sezone preselio u Brighton & Hove Albion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Transfermarktu, Sosina vrijednost se procjenjuje na 23 milijuna eura. Sosa je karijeru počeo u Dinamu, za koji je igrao od 2015. do 2018. godine prije nego što je preselio u Stuttgart za šest milijuna eura. Od tada je za njemački klub odigrao 83 utakmice te je pritom postigao tri pogotka i podijelio 23 asistencije.

Image
Foto: Profimedia

Borna Sosa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo