JEDAN OD AKTERA ČUVENOG FINALA SP-A PRISJETIO SE ZIDANEOVOG POTEZA: / 'Šokirao me, surađivali smo u Juveu i dobro ga poznajem'

Image
Foto: AFP

Nitko nije očekivao da bi Francuz mogao tako reagirati

3.4.2020.
8:49
AFP
VOYO logo

Bivši talijanski izbornik MarceloLippi ovih dana krati vrijeme gledajući utakmice sa Svjetskog prvenstva 2006. kojeg je osvojila njegova Italija.

“Gledam utakmice sa SP-a 2006., ali i sva finala u kojima sam sudjelovao kao trener. U nekima sam imao sreće u nekima nisam, ali sudjelovanje u finalima uvijek je korak naprijed u bilo čijoj karijeri. Poraz koji mi je ostavio gorak okus je bio onaj u finalu Lige prvaka 2003. u Manchesteru, kada smo na penale izgubili od MIlana”, kazao je Lippi. Vrhunac karijere mu je pak bilo osvajanje svjetskog prvenstva s Italijom tri godine kasnije kada su slavii nakon penala. U tom susretu Zidane je zaradio crveni zbog šokantnog napada na Materazzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

China's coach Marcello Lippi looks on during the 2019 AFC Asian Cup quarter-final football match between China and Iran at the Mohammed Bin Zayed Stadium Stadium in Abu Dhabi on January 24, 2019. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)

“Bio sam jako zapanjen njegovim ponašanjem. Surađivali smo u Juventusu. On je izvanredna osoba, jako je skroman i inteligentan”, kazao je Lippi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je završeno rezultatom 1-1. U raspucavanju s bijele točke Talijani su bili precizni svih pet puta, a posljednji pogodak dao je Fabio Grosso.

“Gledao sam tu utakmicu valjda 20 puta i uvijek je emotivno doživljavam. Odabrao sam Grossa da posljednji penal jer su svi najbolji izvođači već bili na listi. Već je protiv Australiije bio posljednji izvođač, a zabio je i protiv Njemačke u produžetku. Rekao sam mu: ‘Ti si čovjek za završnice, tako da ćeš ti izvesti peti penal’. Nije mogao vjerovati, ispričao je Lippi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo