Ovo je zabrinjavajuće: Je li Mamić izveo nevjerojatan 'trik'?

Nakon što je Zdravko Mamić u subotu objavio da je Dinamu stigla kazna iz UEFA-e, u javnosti se povela rasprava o tome je li priča namještena.

28.7.2013.
13:04
VOYO logo

Podsjetimo, Mamić je u subotu objavio kako je UEFA kaznila Dinamo zbog širenja homofobije i rasizma na tribinama te da klub mora platiti 25 tisuća eura i zatvoriti istočnu tribinu na utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv Šerifa.

//www.youtube.com/embed/DbWo6Nq5E7k

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon završetka izvenredne konferencije za medije u Maksimiru, na Facebooku su se oglasili navijači iz građanske inicijative Zajedno za Dinamo koji smatraju da je Mamić 'namjestio' kaznu.

"Kad u klub nakon godina bezakonja konačno uđe sportska inspekcija, onda je moguće preko svojih vezica izmoliti kaznu vlastitom klubu. Što je 'gazda' i napravio, jer taj je već dokazao da je spreman uništiti sve spašavajući vlastitu guzicu", objavili su navijači na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je UEFA prošlog četvrtka na svojoj internetskoj stranici objavila priopćenje u kojem stoji da je pokrenula disciplinske postupke zbog dvije utakmice - one između Celtica i Cliftonvillea te Vardara i Steaue, a obje su odigrane 23. srpnja, isti dan kada je na rasporedu bio i sporni dvoboj između Modrih i Fole Ech. Također, u dopisu jasno piše da će se o tim slučajevima raspravljati na sljedećem sastanku Disciplinske komisije koji je zakazan za 22. kolovoza.

Postavlja se pitanje kako je Dinamova kazna u Maksimir stigla munjevitom brzinom, svega četiri dana nakon utakmice, te koja je svrha zatvaranja samo jedne tribine (one s koje stižu uvrede) kad se Mamiću nepoželjni navijači vrlo lako mogu prebaciti na drugu poziciju na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Mamićeve konferencije za medije postavili smo anketu u kojoj smo vas pitali vjerujete li u mogućnost da je izvršni predsjednik Dinama sam izrežirao kaznu. Do nedjelje nešto iza podneva u njoj je glasalo oko 2000 čitatelja, od čega 64 posto smatra da jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo