JE LI VAM SAD JASNO KAKVA JE SINOĆ BILA ONA ISMAJLIJEVA GLUPOST? / No, Tudor je pokazao m*da, veća od svojih igrača; 'Čestitam mu na tome'

Image
Foto: PIXSELL

Isključenje Hajdukovog stopera Ismajilia u 40. minuti bio je presudan trenutak posljednjeg hrvatskog derbija

5.3.2020.
11:16
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama u srijedu su u velikom derbiju na Poljudu pobijedili Hajduk rezultatom 2:0. Ključni trenutak dvoboja zbio se u 40. minuti kada je kapetan Hajduka Ardian Ismajli zaradio nepotrebno isključenje, a s igračem manje Hajduk je primio dva gola i ostao bez bodova u borbi za drugo mjesto.

Image
HAJDUK - DINAMO 0:2: /

Plavi na krilima Kadziora, Ademija i Moharramija osvojili Poljud za +17; Ismajli napravio glupost

Image
HAJDUK - DINAMO 0:2: /

Plavi na krilima Kadziora, Ademija i Moharramija osvojili Poljud za +17; Ismajli napravio glupost

Modri su oba gola postigli u drugom poluvremenu. U 47. minuti Damian Kadzior je doveo goste u vodstvo, a kapetan Arijan Ademi riješio je pitanje pobjednika golom 15 minuta prije kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva različita poluvremena

Utakmicu nam je prokomentirao legendarni napadač Dinama Igor Cvitanović koji je i sam sudjelovao u spektakularnim derbijima na Poljudu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo poluvrijeme bilo je zanimljivo, može se reći da je bilo u egalu, možda je i Hajduk u određenim trenucima imao inicijativu i veći posjed lopte, a naravno da je Dinamo iskoristio priliku kada je igrao cijelo poluvrijeme s igračem više", smatra Cviranović.

'To je bilo stvarno nepotrebno'

Isključenje Hajdukovog stopera Ismajilia bez sumnje je bio presudan trenutak utakmice. Ismajili je prvi žuti karton zaradio na početku susreta, u 11. minuti, a drugi pola sata kasnije nakon prekršaja na Mislavu Oršiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada već imaš žuti karton, kasniš i napraviš takav prekršaj na centru, onda je to jako nesmotreno. Nema potrebe za takvim prekršajem na aut liniji daleko od gola. Sa žutim kartonom moraš biti oprezniji i ne smiješ si dopustiti da ideš u takve duele, pogotovo u situacijama koje su van opasnosti za gol. Stvarno nepotrebno", prokomentirao je Cvita.

Junački nastup kapetana

Jedan od najboljih igrača u pobjedničkoj momčadi bio je kapetan i strijelac drugog gola Ademi koji je malo prije nego što je postigao pogodak dobio nezgodan udarac u koljeno i nakon liječničkog ukazivanja pomoći već je signalizirano klupi da će ga trebati zamijeniti. No, Ademi je "stisnuo zube", vratio se na travnjak i riješio pitanje pobjednika u derbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ademi je kapetan momčadi, motor momčadi, vidjeli smo kako pokreće ekipu, kako je opasan za gol, koliko dobije duela i oduzme lopti. Bio je odličan u svojem koridoru djelovanja i opasan za protivnički gol", pohvalio ga je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvala Tudoru

Otkako se Igor Tudor prošle zime vratio na klupu Hajduka, splitska momčad igra u formaciji s tri braniča, a u utakmici protiv Dinama igrači Bijelih imali su puno problema s Kadziorom, Ademijem i Brunom Petkovićem pa se postavlja pitanje je li to bila ispravna formacija.

"Tudor ima svoj koncept igre i zamislio je . Prvo poluvrijeme Hajduk uopće nije loše izgledao. Da nije bilo isključenja, tko zna što bi bilo. Jer do isključenja Hajduk je bio al pari tako da se ne može govoriti o promašenoj taktici i formaciji. Činjenica je da igra s tri braniča u zadnjoj liniji Dinamu otvara puno prostora, pogotovo na bokovima i braniči Mujakić i Ismajili su morali puno pomagati bekovima tako da je potrošnja bila velika. Za to treba uzeti možda malo više rizika, a Tudor ga je uzeo i ja mu čestitam na tome", zakjljučio je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo